Η Αταλάντα πήρε το όνομά της από την ελληνική μυθολογία!

Η ιστορία και η εξέλιξη του σήματος της ομάδας του Μπέργκαμο


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
11:56
13/03/2014
Η Αταλάντα πήρε το όνομά της από την ελληνική μυθολογία!
loading

Με έτος ίδρυσης το 1907 και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου, η Società Bergamasca di Ginnastica e Sports Atletici Atalanta (γυμναστικός αθλητικός σύλλογος που προσέθεσε αργότερα τμήμα ποδοσφαιρικό) πήρε το όνομά της από την ομώνυμη ηρωίδα της ελληνικής μυθολογίας.

Τον Φεβρουάριο του 1920 ύστερα από μια αξέχαστη όπως καταθέτουν τα διασωθέντα αρχεία συνέλευση, η Società Bergamasca di Ginnastica e Sports Atletici «Atalanta» (1907) και η Società Bergamasca di Ginnastica e Scherma (1878) συγχωνεύτηκαν στην σημερινή Atalanta Bergamasca Calcio.

Σαν επίσημα χρώματα υιοθετήθηκαν το μαύρο (που ήταν της Αταλάντα) και το μπλε (που ήταν της Μπεργκαμάσκα). Εξ’ ου και το παρατσούκλι «νερατζούρι», ενώ το άλλο «Η Θεά» έχει μια δόση ειρωνείας, αφού η Αταλάντη από την οποία πήρε το όνομα ο σύλλογος δεν ήταν Θεά.

Η Αταλάντη την καταγωγή της οποίας διεκδικούν τόσο στη Βοιωτία όσο και στην Αρκαδία λέγεται ότι ήταν η πιο γρήγορη από όλους τους θνητούς, ανίκητη δρομέας και με μεγάλες ικανότητες στο κυνήγι. Το προφίλ της είναι αυτό που απεικονίζεται στο σήμα του συλλόγου -φαίνονται να κυματίζουν τα μαλλιά της, ένδειξη ότι τρέχει- με φόντο τα χρώματα της ομάδας.

Περισσότερα θέματα για το ιταλικό ποδόσφαιρο αλλά και τα σήματα των ομάδων του στο tifosi.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει