Σε σίριαλ έχει εξελιχθεί η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας για ακόμη μια αγωνιστική χρονιά. Ωστόσο, σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό η έδρα που θα διεξαχθεί το παιχνίδι που θα κρίνει τον δεύτερο τίτλο της σεζόν, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Η επιλογή της Ριζούπολης από την ΕΠΟ προκάλεσε την έντονη αντίδραση από πλευράς «ερυθρολεύκων», οι οποίοι δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να παίξουν στο γήπεδο «Γ. Καμάρας», καθώς το θεωρούν ακατάλληλο, ενώ έγιναν αναφορές και για το γεγονός πως βρίσκεται κοντά στη φυσική έδρα της Ένωσης, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο γήπεδο κρίθηκε ότι πληροί τις προϋποθέσεις, ειδικά ενός αγώνα που θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους.

Χθες, Κυριακή 19 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία, μέσω της οποίας τόνιζε πως συναινεί να διεξαχθεί ο τελικός στο ΟΑΚΑ, παρά το γεγονός ότι αποτελεί την έδρα της ΑΕΚ, αρκεί να πραγματοποιηθεί το ματς στις 26 Ιουλίου και όχι μια εβδομάδα αργότερα, καθώς στη συνέχεια υπάρχει και η ρεβάνς με τη Γουλβς για τους «16» του Europa League.

Σήμερα, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Περιφέρειας Αττικής, όπου θα μελετηθεί ξανά η άδεια καταλληλόλητας της Ριζούπολης. Επίσης, στο.. μενού υπάρχει και η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, που θα γίνει με ελάχιστο χρόνο διαφοράς (περίπου μια ώρα).

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να γίνει έλεγχος των Αρχών στο ΟΑΚΑ, για να διαπιστωθεί αν λειτουργούν οι κάμερες, ενώ πρέπει άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες να γίνει νέος διαγωνισμός για τις διαφημιστικές πινακίδες. Αυτό σημαίνει ότι οι ημερομηνίες για να γίνει πράξη η επιθυμία του Ολυμπιακού σε περίπτωση που αλλάξει η έδρα, είναι ασφυκτικές.

Όσο για τον «δικέφαλο», μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει στις όποιες εξελίξεις. Ωστόσο, οι στάση που είχαν εκφράσει αρχικά οι άνθρωποί του είναι η εξής: «Ό,τι αποφασίσει η ΕΠΟ».