Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να επιστρέψει ξανά στο ιστορικό του «σπίτι», το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όχι άμεσα, αλλά με συγκεκριμένο πλάνο επανόδου από την αγωνιστική περίοδο 2021/22.

Αυτό τόνισε από την πλευρά του και ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος στη συνάντηση που είχε με το νέο πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Μαλακατέ, την περασμένη Πέμπτη (09/07), δύο μέρες μετά την εκλογή του τελευταίου στον προεδρικό θώκο του Αθλητικού Ομίλου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η επιστροφή του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού θα γίνει σταδιακά, για οικονομικούς λόγους. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που όπως όλα δείχνουν δεν θα επιτρέψει την παρουσία θεατών, ούτε την επόμενη σεζόν, κρίθηκε πως θα ήταν ασύμφορο για την ΠΑΕ, σε μία χρονιά με μηδενικά έσοδα από εισιτήρια (απλά ή διαρκείας), να μπει σε διαδικασία της μεγάλης ανακαίνισης που θα χρειαστεί το γήπεδο της Λεωφόρου.

Γι΄ αυτό και κρίθηκε πως θα ήταν προτιμότερο να πραγματοποιηθεί η επιστροφή από τη μεθεπόμενη περίοδο 2021/22, με τις εργασίες να ξεκινούν το καλοκαίρι του ’21,  αμέσως μετά την ολοκλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος.

Πολύ νωρίτερα πάντως, ήτοι από την εφετινή χρονιά, θα υπάρξει η «εγκατάσταση» της ομάδας Νέων (Κ19) του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (αντί ενός ποσού ως «ενοίκιο») προκειμένου να χρησιμοποιηθεί τόσο για τις προπονήσεις της (τέσσερις την εβδομάδα), όσο και για τα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα Κ19.

Παράλληλα, ο Αλαφούζος, δεσμεύτηκε από την πλευρά του πως θα συνεισφέρει ένα σημαντικό ποσό προς τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό (ανεξάρτητα από το ενοίκιο για την Κ19 ή τα όσα προβλέπεται από το νόμο να δίνει η ΠΑΕ στο Α.Ο.), για τον προϋπολογισμό της επόμενης σεζόν.