Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Περικλής Βασιλάκης τόνισε ότι οι διαιτητές δεν πρέπει να είναι θηριοδαμαστές με αφορμή το παιχνίδι του Πλατανιά με τον Άρη και να διορθώνουν τα λάθη τους με άλλα λάθη.

Παράλληλα, ο καθηγητής διαιτησίας αναφερόμενος στο επεισοδιακό παιχνίδι επισήμανε ότι ο διαιτητής Μάνταλος έπρεπε να προστατεύσει τον βοηθό του και να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης, που είχε δημιουργηθεί μετά την κατοχύρωση του τέρματος των Κρητικών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για την αντίδραση του Μάνταλου

«Είναι υπόδειξη του βοηθού. Ο διαιτητής την δέχτηκε θέλοντας και μη. Κατά τη γνώμη μου, η συνέχεια θα έπρεπε να ήταν διαφορετική. Δηλαδή ο κ. Μάνταλος να μην αντιδράσει έτσι».

-Για το τι θα έπρεπε να κάνει ο διαιτητής

«Η αμφιβολία για εμένα είναι υπέρ του αμυνόμενου. Από εκεί και μετά ο διαιτητής αφού δέχτηκε την πρόταση του βοηθού έπρεπε να ηρεμήσει τα πνεύματα και να πάρει τον βοηθό του και να τον βγάλει μέσα από τον κλοιό. Δεν πρέπει να κάνεις πόλεμο και δεν πρέπει να χειροδικήσεις ή να πεις βαριές κουβέντες. Ο διαιτητής, όπως λέει και ο νομοθέτης, δεν πρέπει να είναι θηριοδαμαστής».

-Αν θα έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι;

«Όταν βλέπει ότι υπάρχει τραγική κατάσταση πρέπει να κάνει την προσωρινή διακοπή και αν έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα να το συνεχίσει. Από την άλλη αν δεν έχουν ηρεμήσει πρέπει να το διακόψει. Είναι ο άρχων του αγώνα και δεν πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι! Όταν ένας διαιτητής θέλει να διορθώσει το λάθος του με λάθος δεν πρέπει να υπάρχει».

Πηγή: Sport-fm.gr