Κανονικά και οριστικά θα ολοκληρώσει την τρέχουσα σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Σέρχιο Αραούχο, καθώς η Λας Πάλμας θα πάρει τα λεφτά που της αντιστοιχούν, δηλαδή τα 200.000 ευρώ του προβλεπόμενου πέναλτι, ωστόσο το ζήτημα παραμένει ασαφές όσον αφορά την παραμονή του παίκτη και μετά το τέλος των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με τα κιτρινόμαυρα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των Καναρίων Νήσων, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ είδε να μπαίνει το συγκεκριμένο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό και έτσι ο Αργεντινός επιθετικός θα συνεχίσει στην Ένωση μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Μια εξέλιξη δεδομένη και άκρως αναμενόμενη, ωστόσο έμενε το τυπικό σκέλος, που έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Όσον αφορά το μέλλον του «Τσίνο» στην ΑΕΚ, η Λας Πάλμας επιμένει για πώληση του ποδοσφαιριστή στα επίπεδα της οψιόν αγοράς που είχε συμφωνηθεί τον Ιανουάριο, δηλαδή τα 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο ελληνικός σύλλογος θα επιθυμούσε την επέκταση του δανεισμού για ακόμη ένα έτος, τουλάχιστον σύμφωνα με τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ.

Όλα δείχνουν ότι αυτό το σίριαλ που παίζεται τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια με πρωταγωνιστές ΑΕΚ, Λας Πάλμας και Αραούχο θα έχει και νέα επεισόδια, αφού θεωρείται δεδομένο πως οι δύο σύλλογοι θα κάνουν τις κινήσεις τακτικής που θεωρούν απαραίτητες, ώστε να τους προσφέρουν περισσότερο κέρδος.