Την πραγματοποίηση πέντε αλλαγών στο ελληνικό πρωτάθλημα, μέχρι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν της Super League ενέκρινε η ΕΠΟ.

Από την Ομοσπονδία έγιναν δεκτές οι προτάσεις που είχε κάνει η διοργανώτρια Αρχή ενόψει της επανέναρξης της αγωνιστικής δράσης, στα πλαίσια των μέτρων που εφαρμόζονται μετά την πανδημία του κορονοϊού. Έτσι, η κάθε ομάδα θα έχει δυνατότητα να κάνει επιπλέον δύο αλλαγές, ενώ και οι αναπληρωματικοί θα αυξηθούν από επτά σε εννέα.

Επιπλέον, δεδομένης και της ζέστης που θα επικρατεί στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται cooling breaks. Οι εν λόγω αποφάσεις θα εφαρμοστούν και στα πρωταθλήματα της Super League 2 και Football League, σε περίπτωση που δοθεί το «ΟΚ» για επανεκκίνηση.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ:

«Απεδέχθη τις προτάσεις της Super League 1 ενόψει τη επανέναρξης των αγώνων του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-20, λόγω των νέων δεδομένων που προέκυψαν από την πανδημία του Covid-19, ήτοι:

  • Την αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.
  • Την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών, που κάθονται στον πάγκο της ομάδας, από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18).
  • Την πραγματοποίηση διαλειμμάτων ανάκτησης δυνάμεων (cooling breaks) σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού.
  • Την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.
  • Την παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.
  • Την κατ’ εξαίρεση απαλλαγή κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.
  • Την εφαρμογή των υφισταμένων Κανονισμών παιδιάς, ενόψει της ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.
    Οι παραπάνω αποφάσεις θα εφαρμοστούν και στα πρωταθλήματα της Super League 2 και Football League σε περίπτωση επανέναρξής τους».
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.