Σύμφωνα με τον Έκτορ Κούπερ ο Άρης θα αντιμετωπίσει την καλύτερη ομάδα του ομίλου. Ο Αργεντινός δεν θέλησε να αποκαλύψει τον τρόπο παιχνίδι της ομάδας του, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για το πάθος και την ένταση των παικτών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Θα ήθελα να ζητήσω αρχικά να μην μπερδεύουμε πράγματα και καταστάσεις. Μπροστά μας έχουμε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, στις οποίες έως τώρα έχουμε μία νίκη και μία ήττα. Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε την ένταση να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Και το λέω αυτό, για να καταλάβετε όλοι ότι δεν υπολογίζουμε το παιχνίδι της Κυριακής που μας πέρασε και κοιτάμε αυτό της επόμενης διοργάνωσης».

Η καλύτερη ομάδα του ομίλου

«Θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του ομίλου, η οποία κέρδισε το πρώτο ματς και έφερε ισοπαλία με την Ατλέτικο Μαδρίτης, συν του ότι κάνει καλό Πρωτάθλημα στη Γερμανία. Είναι μια ομάδα που μου αρέσει να την ονομάζω “ολοκληρωμένη”.

Θεωρώ ότι έχει τα πάντα, σε όλα τα επίπεδα. Ξέρει να πιέζει, είναι γρήγορη, ψηλή, καλή στα στημένα και πολύ καλά δουλεμένη. Πέρα από το ρόστερ της, αλλάζει τα συστήματά της όποτε χρειάζεται».

Κλειστά χαρτιά

Εμείς, όμως, είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε προετοιμαστεί, αλλά δεν θα αποκαλύψω πώς θα παίξουμε. Δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν θα το κάνω τώρα. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει την εμπιστοσύνη και την ελπίδα για το θετικό αποτέλεσμα και την επιθυμία μας να κάνουμε το “κάτι παραπάνω”.

Πρέπει να βγάλουμε όλα τα χαρακτηριστικά και την τακτική μας στο γήπεδο, γιατί θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει τάξη στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως να είναι και καλύτερα αν κάποιος πει, μετά από όλα αυτά, ότι ανησυχώ, γιατί όταν βρίσκεσαι υπό συνθήκες πίεσης, προετοιμάζεσαι καλύτερα».

Δεν θα παίξουμε μόνο αμυντικά

Σχολιάζοντας το αν οι ποδοσφαιριστές του θα ασκήσουν πίεση στην Μπάγερ Λεβερκούζεν από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, όπως έκαναν και στο παιχνίδι με την Ατλέτικο, σημείωσε ότι «σίγουρα μπορεί να γίνει αυτό, αλλά η αξιολόγηση γίνεται διαφορετικά όταν αντιμετωπίζεις άλλο αντίπαλο. Αν πιστεύετε, όμως, ότι επειδή ο αντίπαλος είναι δυνατός, εμείς μόνο θα αμυνθούμε, να σας πω ότι αυτό δεν θα συμβεί στην ομάδα μου.

Δεν θα αναφέρω τα αγωνιστικά μου πλάνα, αλλά θα σας πω πως ό,τι κάνουμε, πρέπει να γίνει σχεδόν τέλεια. Αν δούμε ότι πρέπει να πιέσουμε ψηλά, θα το κάνουμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε μόνο για να αμυνθούμε».

Ο Έκτορ Κούπερ αναφέρθηκε στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της γερμανικής ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι «βλέποντας τη Λεβερκούζεν, δεν υπάρχει μόνο ένας τομέας για τον οποίο θα πρέπει να ανησυχεί κάποιος, αλλά πολλοί. Διαθέτει ψηλούς ποδοσφαιριστές και καλό κέντρο, έχει ταχύτητα στα πλάγια, στα μπακ και αν δεν της βγει το παιχνίδι ψηλά, μπορεί να παίξει από τον άξονα.

Επομένως, πρέπει να τη μελετήσουμε αρκετά καλά, καθώς έχει καλά στοιχεία σε όλους τους τομείς. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εμείς θα κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, έχουμε τις δικές μας αρετές, έχουμε το κίνητρο και την όρεξη, το πάθος.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι ακριβή μαθηματικά και δεν μπορείς να τα προσχεδιάσεις όλα, αν δεν εξελιχθεί το 90λεπτο».
Για το εντός έδρας αήττητο του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία 42 χρόνια, ο 55χρονος κόουτς είχε να πει ότι «θα πρέπει να απαντήσω με ειλικρίνεια, έτσι;

Τη στατιστική δεν την παρακολουθώ, γιατί εμείς και οι συνεργάτες μου κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας. Αυτό, όμως, σαν στοιχείο είναι σημαντικό για τον κόσμο. Όσο για το αήττητο, κάποια στιγμή πάντα το χάνεις. Βέβαια, αυτό μπορεί να μη γίνει στα δικά μου χρόνια στον πάγκο του Άρη, αλλά αργότερα.

Αν αυτός ο παράγοντας δημιουργεί πίεση στον αντίπαλο που το ακούει, τότε αυτό είναι καλό, μακάρι να συμβαίνει».

Πηγή: gazzeta.gr