Ντέρμπι με πλούσιες αναφορές στο παρελθόν έχει το αποψινό πρόγραμμα στο Champions League. Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν, οι δύο πετυχημένες ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης, προσθέτουν ένα ακόμη κεφάλαιο στην προϊστορία τους. Η Τσέλσι επιστρέφει στο… μαρτυρικό Λουζνίκι, όπου το Μάιο του 2008 έχασε μέσα από τα χέρια της το τρόπαιο, αντιμετωπίζοντας τα «φαντάσματά» της, αλλά και τη Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ ο Εντουάρντο επιστρέφει με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Λονδίνο, ως αντίπαλος της Άρσεναλ.

Ε’ Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου-Κλουζ 21:45

Η νίκη επί του Ανόβερου με 3-0 έδωσε βαθμολογική ανάσα στην κάκιστη εντός των τειχών Μπάγερν, που θέλει να κάνει το τρία στα τρία στο Champions League υποδεχόμενη την Κλουζ. Ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει έναν επιπλέον λόγο να είναι χαρούμενος, καθώς επανέρχονται από τραυματισμό οι Σβαϊνστάιγκερ, Όλιτς και Βαν Μπούιτεν, ωστόσο θα απουσιάσουν εκ νέου οι τραυματίες Ρόμπεν, Ριμπερί, Φαν Μπόμελ, Κλόζε, Κοντέντο, Μπρένο και Αλάμπα. Η Κλουζ, που έχει τρεις βαθμούς στον όμιλο, παραπαίει στο ρουμανικό πρωτάθλημα όπου είναι μόλις δωδέκατη μετά την ήττα από τη Βασλούι με 5-3 την Παρασκευή. Η Μπάγερν είναι αήττητη σε έξι ματς απέναντι σε ρουμανικές ομάδες, αλλά μετρά μόνο τρεις νίκες κι έχει δύο ισοπαλίες ως γηπεδούχος.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
Γήπεδο: «Αλιάντς Αρένα»

Ρόμα-Βασιλεία 21:45

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πέρυσι στους ομίλους του Europa League μετρώντας από μία νίκη, ωστόσο η Ρόμα μετρά μόνο νίκες ως γηπεδούχος απέναντι σε ελβετικές ομάδες και η Βασιλεία, που δεν έχει βαθμό στο Champions League, μόνο ήττες σε τέσσερις επισκέψεις στην Ιταλία. Οι «τζιαλορόσι» προέρχονται από νίκη με 2-1 επί της Τζένοα στο «Ολίμπικο», ενώ επανέρχονται οι Βούτσινιτς και Ντε Ρόσι από τραυματισμό. Νοκ άουτ παραμένουν, ωστόσο οι Ζούλιο Σέρτζιο, Αντριάνο και Μενέζ.

Διαιτητής: Αλεξέι Νικολάεφ (Ρωσία)
Γήπεδο: «Ολίμπικο»

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 6 (4-1)
2. Ρόμα 3 (2-3)
3. Κλουζ 3 (3-3)
4. Βασιλεία 0 (2-4)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Βασιλεία-Ρόμα 21:45
Κλουζ-Μπάγερν Μονάχου 21:45

Στ’ Όμιλος

Σπαρτάκ Μόσχας-Τσέλσι 19:30

Η Τσέλσι επιστρέφει στο γήπεδο όπου το Μάιο του 2008 έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το Champions League. Στον τεχνητό χλοοτάπητα του «Λουζνίκι» οι πρωταθλητές Αγγλίας θέλουν αυτή τη φορά να μη στραβοπατήσουν, όπως συνέβη με τον Τζον Τέρι στο καθοριστικό πέναλτι εκείνου του τελικού. Ο Φρανκ Λάμπαρντ και ο Γιόσι Μπεναγιούν παραμένουν τραυματίες, ωστόσο ο Ντιντιέ Ντρογκμπά εξέτισε την ποινή δύο αγωνιστικών που «κουβαλούσε» από την περασμένη σεζόν και είναι στην αποστολή (αν και έχει πυρετό), ενώ επανέρχεται και ο Άλεξ για τους «μπλε», που οδηγούν την κούρσα στην Premiership παρά το 0-0 με την Άστον Βίλα το Σάββατο. Για τη ρωσική ομάδα, που όπως και οι Λονδρέζοι μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στον όμιλο, απών θα είναι ο Άλεξ, ενώ αμφίβολος είναι ο Σκωτσέζος ΜακΓκίντι.

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο (Ισπανία)
Γήπεδο: «Λουζνίκι»

Μαρσέιγ-Ζίλινα 21:45

Τους πρώτους τους βαθμούς αναζητούν Μαρσέιγ και Ζίλινα. Οι πρωταθλητές Γαλλίας έχουν συνέλθει μετά το κακό τους ξεκίνημα και σκαρφάλωσαν στην τέταρτη θέση της Ligue 1 μετά το 1-0 επί της Νανσί. Πρόκειται για την παρθενική αναμέτρηση της Μαρσέιγ με ομάδα από τη Σλοβακία, ενώ η πρωτοπόρος στο εγχώριο πρωτάθλημα Ζίλινα έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές ομάδες από τη Γαλλία, όλες στο Κύπελλο Ιντερτότο, μετρώντας μία νίκη και δύο ήττες. Απών από τους γηπεδούχους θα είναι ο Βραζιλιάνος αμυντικός Χίλτον.

Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)
Γήπεδο: «Βελοντρόμ»

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 6 (6-1)
2. Σπαρτάκ Μόσχας 6 (4-0)
3. Μαρσέιγ 0 (0-3)
4. Ζίλινα 0 (1-7)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Τσέλσι-Σπαρτάκ Μόσχας 21:45
Ζίλινα-Μαρσέιγ 21:45

Ζ’ Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Μίλαν 21:45

Το ματς της βραδιάς διεξάγεται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Οι δύο πιο πετυχημένες ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης, η Ρεάλ Μαδρίτης των 9 τίτλων και η Μίλαν των 7 διασταυρώνουν τα ξίφη τους, όπως συνέβη και πέρυσι στην ίδια φάση του θεσμού. Τότε οι «ροσονέρι» είχαν πάρει σπουδαία με 3-2 στη Μαδρίτη, ενώ το ματς στο «Σαν Σίρο» έληξε ισόπαλο 1-1. Μαδριλένοι και Μιλανέζοι έχουν μακρά προϊστορία, με σημαντικότερο ραντεβού αυτό στον τελικό του 1958, όταν η Ρεάλ είχε επιβληθεί της Μίλαν με 3-2 στις Βρυξέλλες. Η «βασίλισσα» ως γηπεδούχος απέναντι σε ιταλικές ομάδες μετρά 20 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες, αλλά έχει χάσει στα τρία τελευταία ματς. Η Μίλαν ως φιλοξενούμενη στην Ισπανία έχει 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που σαν προπονητής της Ίντερ είχε τρεις νίκες και μία ήττα απέναντι στη συμπολίτισσα Μίλαν, δεν υπολογίζει στους Κακά, Γκαράι και Γκάγκο, αλλά επανέρχεται ο Σέρχιο Ράμος, που είχε απουσιάσει το Σάββατο από την άνετη νίκη με 4-1 επί της Μάλαγα. Στον αντίποδα, για τη Μίλαν που νίκησε 3-1 την Κιέβο την ίδια ημέρα, επιστρέφει στο «Μπερναμπέου» ως αντίπαλος ο Ρομπίνιο. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Γιανκουλόφσκι και Αμπροζίνι, καθώς και ο Όντο για λόγους τακτικής, ενώ στην 22μελη αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Αμπιάτι και ο Τιάγκο Σίλβα ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και ταξίδεψαν για τη Μαδρίτη.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Γήπεδο: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Άγιαξ-Οσέρ 21:45

Την πρώτη τους νίκη αναζητούν Άγιαξ και Οσέρ σε ένα ματς που όποιος χάσει εγκαταλείπει οριστικά κάθε σκέψη για πρόκριση στους «16», αλλά βλέπει και την τρίτη θέση που προσφέρει εισιτήριο για τους «32» του Europa League να απομακρύνεται. Ο «Αίαντας» προέρχεται από άνετη νίκη επί της Μπρέντα (3-0) και είναι δεύτερος στην Ολλανδία, ενώ η Οσέρ μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπορντό (1-0) έχει κατρακυλήσει στη 17η θέση της Ligue 1. Οι Γάλλοι, πάντως, έχουν αποκλείσει δύο φορές τον Άγιαξ (στους «32» του UEFA την περίοδο 2004/05 και στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης τη σεζόν 1992/93). Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους ομίλους του Champions League και την περίοδο 1996/97, κερδίζοντας αμφότερες εκτός έδρας.

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
Γήπεδο: «Άμστερνταμ Αρένα»

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 6 (3-0)
2. Μίλαν 4 (3-1)
3. Άγιαξ 1 (1-3)
4. Οσέρ 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Οσέρ-Άγιαξ 21:45
Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45

Η’ Όμιλος

Άρσεναλ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 21:45

Ντέρμπι κορυφής διεξάγεται στο Λονδίνο ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με κεντρικό πρόσωπο τον Εντουάρντο που αντιμετωπίζει την παλιά του ομάδα. Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από νίκη επί της Μπέρμιγχαμ με 2-1 και θα παραταχθούν και πάλι με πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης είναι οι Σανιά Βερμάελεν, Φαν Πέρσι και Ράμσεϊ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Φάμπρεγκας, Αλμούνια και Κοτσιέλνι. Για την πρωτοπόρο του ουκρανικού πρωταθλήματος Σαχτάρ, που το Σάββατο πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-0 επί της συμπολίτισσας Μέταλουργκ, εκτός μάχης παραμένει ο Φερναντίνιο. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους ομίλους τη σεζόν 2000/01, με την Άρσεναλ να νικά δύσκολα στο Λονδίνο με 3-2 και τη Σαχτάρ να επικρατεί εύκολα στο Ντόνετσκ με 3-0.

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)
Γήπεδο: «Emirates»

Μπράγκα-Παρτιζάν 21:45

Η τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League αποτελεί το κίνητρο για Μπράγκα και Παρτιζάν, καθώς δίχως βαθμό μετά από δύο αγώνες δεν μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Οι γηπεδούχοι με 0-9 τέρματα στο ξεκίνημα της παρθενικής συμμετοχής τους στους ομίλους του Champions League αναζητούν τους πρώτους τους βαθμούς. Η δεύτερη στη βαθμολογία του σερβικού πρωταθλήματος Παρτιζάν έχει στην άκρη του μυαλού της το ντέρμπι που ακολουθεί με τον πρωτοπόρο Ερυθρό Αστέρα. Η Μπράγκα μετρά μία ισοπαλία και μία νίκη ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από τη Σερβία, ενώ η Παρτιζάν σε έξι επισκέψεις στην Πορτογαλία μετρά μία νίκη και τρεις ήττες.

Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)
Γήπεδο: «Μουνισιπάλ ντε Μπράγκα»

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 6 (9-1)
2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (4-0)
3. Παρτιζάν 0 (1-4)
4. Μπράγκα 0 (0-9)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Παρτιζάν-Μπράγκα 21:45
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Άρσεναλ 21:45

Πηγή: sport-fm.gr