Είναι αφεντικό και το έδειξε! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το επιβλητικό 4-0 του ΠΑΟΚ, αύξησε την μεταξύ τους διαφορά στους έξι πόντους και έκλεισε με ένα εκπληκτικό 3 στα 3, των ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και τον «δικέφαλο του Βορρά» κατά σειρά.

Ο εξαιρετικός Τζόελ Κάμπελ δημιούργησε, οι Μήτρογλου (36’) και Σαβιόλα (60’) εκτέλεσαν, ενώ ο Φουστέρ (74’), ο οποίος είχε και δοκάρι ανέβασε τον δείκτη του σκορ, ενώ ο Κοσταρικανος διαμόρφωσε, με εκπληκτική ατομική προσπάθεια, το τελικό 4-0 στο 80’.

Καλύτεροι οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν πάνω στον εξαιρετικό νεαρό, ο οποίος έκανε ότι ήθελε τον Λίνο και την υπόλοιπη άμυνα του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μόλις μια ουσιαστική φάση με τον Αθανασιάδη στο 59’! Στους 31 πόντους η ομάδα του Μίτσελ, στους 25 αυτή του Στέφενς.

Το ματς:

Ο ένας με τον ενθουσιασμό των νικών με Παναθηναϊκό και Μπενφίκα και ο άλλος με την όρεξη να… κάνει τη «ζημιά» στην Αθήνα. Το ντέρμπι της κορυφής ξεκίνησε με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και αβέβαιες πάσες. Ο Ολυμπιακός είχε από νωρίς την κατοχή της μπάλας (έφτασε στο 68%) όμως περιοριζόταν σε πάσες στο δικό του μισό γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ, καλά διαβασμένος, έκλεισε τους χώρους, απενεργοποίησε σε μεγάλο βαθμό το κάθετο ποδόσφαιρο των Μανιάτη και Σάμαρη και ώθησε τους γηπεδούχους να παίξουν από τα άκρα.

Κάπου εκεί μπαίνει στην κουβέντα και ο Κάμπελ. Ο Κοσταρικανός με την καλύτερη εμφάνισή του με τα «ερυθρόλευκα» ταλαιπώρησε το Λίνο και ξεκίνησε οτιδήποτε καλό έγινε στο χορτάρι από τα πόδια του. Και επειδή η διαφορά του Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες είναι ο Μήτρογλου, αυτό επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά. Σέντρα ακριβείας από τον Κάμπελ, άψογο πλασέ από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και η ομάδα του Μίτσελ, στη θέση του οδηγού, σχετικά νωρίς στο παιχνίδι. Αυτό έμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον μέχρι τα 45’ να μην ψάχνει ιδιαίτερα το γκολ.

Αυτό ακριβώς προβλημάτισε και τον Στέφενς, ο οποίος στην ανάπαυλα άφησε τον Στοχ στα αποδυτήρια και έριξε τον Ολίσε, για να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, ωστόσο αυτό έδειξε πως δεν του βγαίνει. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός συνέχισε το μονοδιάστατο, πλην όμως αποτελεσματικό παιχνίδι με τον Κάμπελ από δεξιά, μέχρι που ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον Σαβιόλα. Ο Κοσταρικανός το έδωσε… στο πιάτο στον Αργεντινό, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να διπλασιάσει τα «ερυθρόλευκα» τέρματα.

Ο Στέφενς αποφασίζει να αποσύρει τον Λάζαρ και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ κόβεται στη μέση. Ο Φουστέρ ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ ο Κάμπελ λίγο αργότερα σφραγίζει με ένα γκολ μια εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του Πειραιά. Το δοκάρι του Φουστέρ, λίγο αργότερα πέρασε, την ώρα που στον ΠΑΟΚ, τα είχαν εντελώς χαμένα. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στο συν έξι από τους αντιπάλους και να αποκτά από πολύ νωρίς προβάδισμα για έναν ακόμα τίτλο.

Πηγή: sport-fm.gr