Ο Χρήστος Δώνης στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έφτασε τις 100 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό, κάτι που έχει πετύχει και ο πατέρας του, κι έγινε το δεύτερο δίδυμο πατέρα-γιου που πετυχαίνει κάτι τέτοιο μετά από την οικογένεια Σαραβάκου στον Πανιώνιο.

Σημαντική ήταν η 23η αγωνιστική της Super League για τον Χρήστο Δώνη. Ο δεύτερος αρχηγός του Παναθηναϊκού, με την συμμετοχή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έφτασε τις 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την φανέλα του «τριφυλλιού». Κάπως έτσι μπήκε στο κλαμπ των 70 που το έχουν καταφέρει με τους «πράσινους».

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο πατέρας του και προπονητής του, Γιώργος Δώνης, ο οποίος είχε φτάσει τις 137 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που γιος και πατέρας αγωνίζονται με την ίδια ομάδα τουλάχιστον 100 αγώνες ο καθένας.

Οι μόνοι που το είχαν καταφέρει μέχρι και την Κυριακή, ήταν ο πατέρας και γιος Σαραβάκος με την φανέλα του Πανιώνιου. Ο Θανάσης Σαραβάκος, αγωνίστηκε από το 1959 έως το 1966 σε 173 παιχνίδια πρωταθλήματος με τους «κυανέρυθρους», ενώ ο Δημήτρης Σαραβάκος από το 1977 έως το 1984 σε 145 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο πριν πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Πηγή: gazzetta.gr