Ο πρώην πρόεδρος της UEFA μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία…

Το τέλος του Μισέλ Πλατινί από το ποδόσφαιρο δεν ήταν αυτό που περίμενε ή άξιζε, αφού εκδιώχθηκε με τη στάμπα του «πουλημένου», έχοντας τιμωρηθεί για παράνομη συναλλαγή. Ο Γάλλος, βέβαια, ποτέ δεν αποδέχθηκε κάτι τέτοιο και πάντα φώναζε για την αθωότητα του και για το πλάνο που υπήρχε ώστε να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού, από τη στιγμή που είδαν ότι ο στόχος του ήταν να αφήσει την UEFA και να γίνει πρόεδρος της FIFA.

Όπως και να έχει, το θέμα είναι ότι ο Πλατινί -μαζί με τον Σεπ Μπλάτερ- τιμωρήθηκε και τώρα με δηλώσεις του στην πολωνική «Sport» αναφέρθηκε στη δομή των FIFA, UEFA και CAS, λέγοντας ότι λειτουργούν σαν Μαφία.

«Δεν έκλαψα όταν έχασα την δουλειά μου. Πάλεψα για έναν και μοναδικό λόγο: Μισώ την αδικία. Και εκείνη με βρήκε. Η FIFA και το CAS δρουν όπως η μαφία. Είναι ένα μάτσο φιλαράκια. Κάνουν ότι θέλουν. Οι δύο οργανισμοί μαζί με την UEFA έχουν τους ίδιους δικηγόρους. Έχουν την δύναμη να εξαφανίσουν τον καθένα από το ποδόσφαιρο. Στην προκειμένη, κατάφεραν να μην με κάνουν πρόεδρο της FIFA. Συγχαρητήρια», είπε ο Γάλλος και πρόσθεσε…

«Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια. Όχι για μένα. Για τον Μπλάτερ. Εγώ ήμουν απλά μάρτυρας και τελικά με σκότωσαν μαζί του. Έχασα σε όλες τις εφέσεις, τώρα ασκώ έφεση στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου φοβήθηκαν να βγουν μπροστά και να με βοηθήσουν, να μιλήσουν επίσημα. Στα παρασκήνια, όμως, όλοι με παρηγορούσαν, μου έλεγαν ότι έχω δίκιο και ότι με στηρίζουν. Υπέροχη υποστήριξη… Τουλάχιστον, ξέρω ποιος είναι αληθινός φίλος και ποιος όχι».