Κατά καιρούς πολλοί αθλητές έχουν αναγκαστεί να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση ή να χάσουν τους τίτλους τους όταν αποκαλύπτεται πως οφείλουν την επιτυχία τους σε απαγορευμένες ουσίες.

Ελάχιστες περιπτώσεις πάντως, μπορούν να συγκριθούν με το θόρυβο που δημιούργησε η περίπτωση του Λανς Άρμστρονγκ, του ποδηλάτη που εκτός από το να μετατρέψει το Γύρο της Γαλλίας σε προσωπική του υπόθεση, νίκησε τον καρκίνο, λατρεύτηκε –ειδικά στις ΗΠΑ- και ανέπτυξε πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένου και του μύθου που δημιούργησε, γκρεμίστηκαν σαν χάρτινος πύργος μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν σαν τσουνάμι να διαλύσουν τα πάντα.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Άρμστρονγκ τα έχασε όλα και τώρα έφτασε η στιγμή να αποχωριστεί και το τελευταίο αναμνηστικό μιας καριέρας που υπήρξε ένδοξη όσο ελάχιστων άλλων αθλητών και τερματίστηκε μέσα στην ντροπή και την κατακραυγή.

Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει κανείς για το ντόπινγκ στον αθλητισμό, το πόσο βαθιά φτάνουν τα πλοκάμια του και το αν αποτελεί ή όχι κοινή και συνηθισμένη πρακτική που οι περισσότεροι απλά προτιμούν να υποκρίνονται πως αφορά μόνο λίγα χαλασμένα «φρούτα», η ατάκα ενός «δικού μας» ανθρώπου πριν μερικά χρόνια μοιάζει να επιβεβαιώνεται….
«Ντοπέ είναι όποιος πιάνεται»… Και ο Λανς Άρμστρονγκ πιάστηκε…

«Το χάλκινο του 2000 επέστρεψε στην κατοχή της @usolympics και το συντομότερο δυνατό θα βρίσκεται στην Ελβετία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Άρμστρονγκ συνοδεύοντας το κείμενο από φωτογραφία του μεταλλίου.


Πηγή: Sport-fm.gr