Η θέση στην οποία η ΑΕΚ φαίνεται ότι χρειάζεται άμεσα ενίσχυση, είναι αυτή του στόπερ και μάλιστα με ποδοσφαιριστή που να παίζει κυρίως αριστερά, όταν το κέντρο της άμυνας απαρτίζεται είτε από δύο, είτε από τρεις παίκτες. Ο Ίλια Ίβιτς έχει κάνει τη σχετική προεργασία και όπως προκύπτει, βάσει δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ώρα των Σπορ», αυτός είναι ο Φέντε (Φεντερίκο) Μπάρμπα.

Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής έχει ξεχωρίσει την περίπτωσή του και -όπως αναφέρεται- θεωρεί πως μπορεί να τον φέρει στην ομάδα την προσεχή μεταγραφική περίοδο, αυτήν του Ιανουαρίου. Ο 26χρονος Ιταλός, που μπορεί να παίξει και ως αριστερός μπακ αλλά η φυσική του θέση είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού

Ο ύψος 1,88 μ. ποδοσφαιριστής αγωνίζεται δανεικός από την Κιέβο Βερόνα στη Βαγιαδολίδ, στην οποία όμως αυτήν τη σεζόν δεν έχει πάρει τις εμφανίσεις που θα ήθελε. Συγκεκριμένα, μετρά μόλις πέντε συμμετοχές στην Primera Division. Παρόλα αυτά, έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό με γεμάτες σεζόν (69 εμφανίσεις στην Serie A), ενώ το 2016 και το 2017 είχε βρεθεί κοντά σε Νάπολι και Λάτσιο αντίστοιχα.

Την προηγούμενη σεζόν είχε 30 συμμετοχές στην Serie A, τις 29 ως βασικός, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2017-18 μέτρησε 40 εμφανίσεις με τη Σπόρτινγκ Χιχόν στη Segunda Division. Ωστόσο, τώρα τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά για εκείνον και έτσι, παρότι είναι δανεικός στην ισπανική ομάδα με υποχρεωτική αγορά το καλοκαίρι, είναι εφικτό να «σπάσει» η συμφωνία τις επόμενες ημέρες.

Τον ποδοσφαιριστή εκπροσωπεί ο γνωστός ατζέντης, Φεντερίκο Παστορέλο, στο γραφείο του οποίου ανήκει και ο Μάρκο Λιβάγια, ενώ έχει συνεργαστεί σε πολλές υποθέσεις με την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι ένα… χαρτί στο οποίο ποντάρουν στον «δικέφαλο» για να αποκτήσουν τον παίκτη, παρόλο που θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλοι μνηστήρες.

Δείτε τον Μπάρμπα στη δράση: