Απόφαση-σταθμός: Απαγορεύτηκε στη Ρωσία η συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις για 4 χρόνια

Κρίθηκε ένοχη πως παραποίησε εργαστηριακά δεδομένα ελέγχου ντόπινγκ


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
12:50
09/12/2019
Απόφαση-σταθμός: Απαγορεύτηκε στη Ρωσία η συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις για 4 χρόνια
1
loading

Με μια άνευ προηγουμένου απαγόρευση από μεγάλα αθλητικά γεγονότα θα επιβληθεί στη Ρωσία, καθώς η WADA αποφάσισε την τετραετή της τιμωρία, καθώς κρίθηκε ένοχη ότι παραποίησε εργαστηριακά δεδομένα ελέγχου ντόπινγκ, τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ, ωστόσο προηγουμένως είχε επιβεβαιωθεί από τον επικεφαλής της RUSADA, του αντίστοιχου οργανισμού στη Ρωσία, Γιούρι Γκάνους, σύμφωνα με το rt.com.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Wada έλαβε την απόφαση ομόφωνα, στη Λωζάνη της Ελβετίας. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την κήρυξη της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ ως μη συμμορφούμενης στους κανόνες των εργαστηριακών δεδομένων που παραδόθηκαν στους ανακριτές.

Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία θα αποκλειστεί για τις επόμενες δύο Ολυμπιάδες, δηλαδή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Πεκίνου το 2022, αλλά και από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι αθλητές που θα αποδείξουν ότι δεν έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ωστόσο θα συμμετάσχουν ως... αχρωμάτιστοι -δηλαδή όχι ως εκπρόσωποι της χώρας.

Παράλληλα, η Ρωσία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, που θα γίνει το 2020 στα γήπεδα του Κατάρ, τέσσερα χρόνια μετά από αυτό που η ίδια φιλοξένησε. Ωστόσο, θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στο Euro 2020 και η Αγία Πετρούπολη θα παραμείνει επίσης ως μία από τις πόλεις διοργάνωσης του τουρνουά, καθώς είναι διοργάνωση της UEFA.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar δεν λένε να αφήσουν ήσυχο

    τον αθλητισμό από πολιτικές σκοπιμότητες οι βρωμογιάνκηδες. Εάν ήταν έτσι τότε έπρεπε όλοι οι πρησμένοι από τις ορμόνες και τα αναβολικά \"αθλητές\" -τερατουργήματα των ΗΠΑ να είναι μονίμως αποκλεισμένοι από τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και όχι μόνον για 4 χρόνια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει