Η Καλαμάτα κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδας την ΑΕΛ, παρά την ήττα της με 1-0 από τους «βυσσινί», ενώ ένταση με τον Αλέξη Κούγια υπήρξε στις εξέδρες του γηπέδου.

Η Λάρισα είχε δύσκολο έργο στη ρεβάνς, καθώς χρειαζόταν τουλάχιστον τρία γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση και να «ισοφαρίσει» το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν την Καλαμάτα, ωστόσο κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 50΄ και με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αμρ Ουάρντα.

Ο Στεφανάκος κρατούσε το 1-0, παρά τα… κύματα επιθέσεων της ΑΕΛ, ενώ στο 87΄ ο Ντάουντα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι Καλαματιανοί προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Τα αίματα, όμως, άναψαν στο γήπεδο και συγκεκριμένα στην εξέδρα. Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, υπήρξε ένταση στην κερκίδα όπου βρισκόταν ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

 

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος(46′ Καρανίκας), Στάνκοβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Μπούστος, Ουάρντα, Ασούμπρε (46′ Νουνιτς), Ντάουντα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης, Κωνσταντινόπουλος, Τσιβελεκίδης, Καντούτσης, Τζόκιτς (81′ Δήμος), Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος, Οσμάναγκιτς (57′ Μπάμπιτς), Βουκμίροβιτς (85′ Ράκιτς).

Με νταμπλ στις νίκες στους «16» ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλισε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς με προίκα το 1-0 από τους Ζωσιμάδες, κέρδισε με 2-1 στη Βέροια και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Η εικόνα της αναμέτρησης στη Βέροια άλλαξε στο 37ο λεπτό, όταν ο Παμλίδης με σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να κοντράρει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας στον ΠΑΣ το προβάδισμα. Ο Παμλίδης έχει φέτος 8 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Είχε προηγηθεί φοβερή ενέργεια του Οικονομόπουλου που του έβγαλε την πάσα, έχοντας περάσει τρεις αντιπάλους. Όμως στο 41ο λεπτό ο Μεληκιώτης με μία εξαιρετική λόμπα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γιαννίκογλου ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους σε 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο 93′ ο Παμλίδης κέρδισε πέναλτι και στο 94′ ο Πήλιος έκανε το τελικό 1-2, για να περάσει ο ΠΑΣ. Νωρίτερα ο Σιμόνι είχε σκοράρει από θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Επίσης η Βέροια προς το τέλος έπαιζε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Μουχάλη.

Βέροια: Τσιμόπουλος, Ζούρκος Αλ., Στάμου. Μανιώτης, Μουχάλης, Μπλέτσας, Ταϊρης, Μεληκιώτης (53′ Πέντα), Χαντζάρας (73′ Πασάς), Σκαθαρούδης & Σιμόνι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Σκόνδρας, Ζιούλης, Λιάσος, Π. Γκαρσία (70′ Σιόντης), Νάουμετς (77′ Ράντοβατς), Λέο, Ξυδάς (89′ Λώλης) & Παμλίδης.

Oι αγώνες της 5ης φάσης του Κυπέλλου

3/12

Παναιτωλικός – Ιάλυσος 5-1 (4-0)
Εργοτέλης – Τρίκαλα 0-1 (3-2)

4/12

ΟΦΗ – Καβάλα 4-0 (0-2)
Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς 3-2 παρ. (1-0)
Πανιώνιος – Ολυμπιακός Βόλου 6-0 (3-0)
Ξάνθη – Απόλλων Λάρισας 3-0 (1-2)

Λάρισα – Καλαμάτα 1-0 (0-3)
Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (0-1)

5/12

Λαμία – Aιολικός (15:00)
Βόλος – Πανσερραϊκός (17:15)
Παναθηναϊκός – Παναχαϊκή (19:30)