Σύντομο φαίνεται πως θα αποδειχθεί το πέρασμα του Φρανθίσκο Ζεράλδες από την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, που αποτέλεσε διακαή πόθο του Μιγκέλ Καρντόσο, αναμένεται να ακολουθήσει τον δρόμο του συμπατριώτη του προπονητή, δηλαδή πίσω στην Πορτογαλία, καθώς αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα της ομάδας και όπως αναφέρει η εφημερίδα Live Sport, πρόθεση των ανθρώπων της Ένωσης είναι να διακοπεί άμεσα ο δανεισμός του, ώστε να επιστρέψει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Μάλιστα, ανάλογη φέρεται να είναι και η επιθυμία της πλευράς του ποδοσφαιριστή, αφού διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει προοπτική αξιοποίησής του, ακόμη κι αν αλλάξει προπονητής στον «δικέφαλο».

Ουσιαστικά, ο Ζεράλδες «κάηκε» στο καταστροφικό παιχνίδι της πρεμιέρας στη Super League 1 με την Ξάνθη, όταν και αποβλήθηκε λόγω ενός αχρείαστου σκληρού φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, με αποτέλεσμα να έρθει η νίκη για τους Θρακιώτες και μαζί το τέλος τόσο του Καρντόσο όσο και του Νίκου Λυμπερόπουλου. Αν και πήρε στη συνέχεια κάποιες ευκαιρίες, δεν κατάφερε να βγάλει ποτέ πράγματα στο γήπεδο που θα του έδιναν θέση στο βασικό σχήμα.