Το Περιστέρι winmasters δοκιμάζεται απόψε στην Brose Arena (20/11, 21:00) κόντρα στην Μπάμπεργκ με στόχο τη νίκη που θα φέρει την ομάδα του Ηλία Ζούρου ακόμα πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Στη δεύτερη σεζόν της στο BCL, η Μπάμπεργκ τίθεται αντιμέτωπη με το Περιστέρι winmasters.

Η ομάδα της Βαμβέργης έχει κατακτήσει εννιά πρωταθλήματα και έξι κύπελλα Γερμανίας, καταγράφοντας εννιά συμμετοχές στην EuroLeague και έξι στο EuroCup ενώ το καλοκαίρι του 2018 δεσμεύτηκε με το Basketball Champions League της FIBA για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Είναι σημαντικό για μας να νιώθουμε ασφάλεια στο σχεδιασμό μας για τα επόμενα χρόνια, γι’ αυτό κάναμε μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το BCL θα αναπτυχθεί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρολφ Μπέγερ, general manager της Μπάμπεργκ, η οποία έπαιζε σταθερά στην EuroLeague έχοντας κερδίσει τα επτά από τα τελευταία 10 πρωταθλήματα Γερμανίας.

Τη φανέλα της έχουν φορέσει, μεταξύ άλλων οι Κάιλ Χάινς, Μπραντ Ουαναμέικερ, Ρίκι Χίκμαν, Ντάνιελ Χάκετ, Φαμπιάν Κοζέρ, Γιάνις Στρέλνιεκς και ο Νίκος Ζήσης, του οποίου η φανέλα με το νούμερο 6 στην οροφή της Brose Arena.

Σε ό,τι αφορά την εφετινή σεζόν, η Μπάμπεργκ φιγουράρει στην 5η θέση του BCL με ρεκόρ 3-2, έχοντας ως MVP τον Τρε ΜακΛιν, ο οποίος σημειώνει 11.2 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 0.8 ασίστ. Από κει και πέρα, ο Πάρις Λι έχει 11 πόντους, 5.2 ασίστ και 1.8 ριμπάουντ μ.ό. για τη γερμανική ομάδα που έχει 72.4 πόντους, 40.2 ριμπάουντ και 14.6 ασίστ μ.ό. στη διοργάνωση.

Πηγή: gazzetta.gr