Μπορεί να έπαιζε κόντρα στον άνθρωπο που δεν είχε νικήσει ποτέ μέχρι σήμερα, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν «μάσησε» και επικράτησε του Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-0, για να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στα ATP Finals.

Με μια πολύ πειστική εμφάνιση, ο Έλληνας τενίστας «καθάρισε» τον Ρώσο αντίπαλό του με 2-0 σετ (7-6 [5], 6-4), για να κερδίσει και έναν αντίπαλο που είχε αποδειχθεί για εκείνος ο… κακός του δαίμονας.

Το μάτι του Έλληνα τενίστα στο πρώτο ματς στο Λονδίνο γυάλιζε, ενώ με αποδείχθηκε εξαιρετικά διαβασμένος και ώριμος, κόντρα σε έναν αθλητή που ήξερε πάντα τον τρόπο να του επιβάλλεται.

Στο πρώτο σετ η εξέλιξη ήταν εντυπωσιακή και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να φτάσει σε μπρέικ. Το ματς πήγε στο τάι μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμος και πιο αποφασιστικός σε εκείνο το σημείο.

Στο δεύτερο σετ, ο Έλληνας τενίστας έκανε το μπρέικ για το 5-4, ενώ στη συνέχεια δεν έχασε τη συγκέντρωση του και κατάφερε κάτι που δεν είχε πετύχει μέχρι στιγμής στην καριέρα του.