Η χθεσινοβραδινή εντός έδρας ισοπαλία με αντίπαλο τη Σάλτσμπουργκ, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, έχει προκαλέσει… πλημμύρα στα όποια στεγανά υπήρχαν στη Νάπολι. Ο ιδιοκτήτης των «παρτενοπέι», Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, είχε δώσει την εντολή στην ομάδα μετά τον αγώνα να μεταβεί στο προπονητικό κέντρο έως τον επόμενο αγώνα, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Κάρλο Αντσελότι αντέδρασαν και αντί για το Castel Volturno, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Μάλιστα ο Λορέντσο Ινσίνιε, ως αρχηγός της ομάδας, ενημέρωσε τον γιο του μεγαλομετόχου για την απόφαση του ίδιου και των συμπαικτών του, μεταφέροντας το εξής μήνυμα: «Πες στον πατέρα σου ότι όλοι φεύγουμε και πηγαίνουμε στα σπίτια μας».

Η «επανάσταση» αυτή των παικτών της Νάπολι ήταν δεδομένο ότι θα φέρει την αντίδραση του Ντε Λαουρέντις, ο οποίος δεν φημίζεται για την ψυχραιμία του. Ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας τονίζεται ότι αυτός θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά του σε οικονομικό και πειθαρχικό επίπεδο, όπως και στο κομμάτι του ίματζ.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Η διοίκηση ανακοινώνει ότι, σε σχέση με τη συμπεριφορά των παικτών της ομάδας το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου 2019, θα προχωρήσει στην προστασία των δικαιωμάτων της σε ό,τι αφορά το οικονομικό, το πειθαρχικό και το κομμάτι της εικόνας της. Ξεκαθαρίζουμε, επίσης, ότι έχουμε αναθέσει την ευθύνη για την εκτέλεση της απόφασης για παραμονή της ομάδας στο προπονητικό κέντρο στον Κάρλο Αντσελότι. Τέλος, γνωστοποιούμε την απαγόρευση δηλώσεων για το επόμενο διάστημα».