Στο υψηλότερο νούμερο που έχει βρεθεί ποτέ έλληνας παίκτης στο ντραφτ του NBA από τους Μιλγούοκι Μπακς επελέγη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από το μικρό γηπεδάκι του Ζωγράφου και το ταπεινό Φιλαθλητικό.

Τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο και ήδη τον περιμένουν για την ξενάγηση στο Harris Bradley Center. «Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που νιώθω. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Από την Ευρώπη και από τη δεύτερη κατηγορία στο NBA. Είναι πραγματικά υπέροχο» τόνισε ο νεαρός που ετοιμάζεται πλέον για το ταξίδι στο όνειρο.

Από το μεροκάματο του τρόμου στην Αθήνα για τον ίδιο και την οικογένειά του, ο γιος μεταναστών από τη Νιγηρία βρίσκεται προ των πυλών της υπογραφής συμβολαίου με το Μιλγουόκι, για δύο συν δύο χρόνια, που θα του αποφέρει συνολικά περί τα 7.000.000 δολάρια μεικτές αποδοχές.

Μαζί με τα αδέλφια του, αλλά και τους γονείς του, ο 19χρονος Γιάννης έδινε καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης, τώρα όμως, μπορεί να τους αποκαταστήσει όλους και όπως έχει πει στη μητέρα του θα πάρει μαζί την οικογένειά του όπου κι αν παίζει.

Οι σκάουτερ από το NBA, όπως αναφέρουν τα Νέα, είχαν κατασκηνώσει τον τελευταίο χρόνο στο κλειστό του Ζωγράφου αλλά ταξίδευαν και σε όλη την Ελλάδα, όπου αγωνιζόταν ο Γιάννης με τον Φιλαθλητικό. Ο Αντετοκούνμπο είχε εντυπωσιάσει τους σκάουτερ με τον τρόπο που κινείται μέσα στο γήπεδο καθώς είναι πραγματικός ηγέτης που καθοδηγεί την ομάδα του στο γήπεδο ενώ είναι εξαιρετικά γρήγορος.

Και παρόλο που αγαπούσε το ποδόσφαιρο επειδή έπαιζε και ο πατέρας του, ήθελε ό,τι κάνει στον αθλητισμό να είναι μαζί με τον αδερφό του Θανάση. Όταν πλέον άρχισε να ψηλώνει με κινηματογραφική ταχύτητα, δεν μπορούσε πια να κοντρολάρει εύκολα τα πόδια του κι έτσι η πορτοκαλί μπάλα τον κέρδισε οριστικά.