Σε μπαλάκι μεταξύ Σούπερ Λίγκας και ΕΠΟ έχει μετατραπεί η απόφαση για τις μη αδειοδοτημένες (από την UEFA) ΠΑΕ και το αν οι Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν πήραν το πράσινο φως από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, θα έχουν συνέπειες και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στη σημερινή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής, που διήρκεσε πέντε ώρες, αποφασίστηκε να τεθεί ερώτημα στην ΕΠΟ για το ποιες είναι τελεσίδικα οι αδειοδοτημένες ομάδες και αν η απόφαση της UEFA να μη δώσει άδεια σε Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα θα επηρεάσει και τις άδειες που τους έχουν χορηγηθεί για το ελληνικό πρωτάθλημα, με συνέπεια να υπάρχει ζήτημα για το αν πρέπει να τους επιβληθεί περιορισμός στις μεταγραφές. Στην ψηφοφορία που έγινε (συμμετείχαν 14 ομάδες, χωρίς ΑΕΚ και Κέρκυρα που υποβιβάστηκαν και με τις ομάδες που προβιβάστηκαν στη Σούπερ Λίγκα να μην έχουν δικαίωμα ψήφου), δώδεκα ψήφισαν υπέρ και μόλις δύο, Παναθηναϊκός και ΠΑΣ, κατά.

«Η Σούπερ Λίγκα εισηγείται τις ποινές, δεν κάνει κάτι άλλο. Η ΕΠΟ αποφασίζει για τις άδειες», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, ενώ πρόσθεσε πως θα ζητηθεί από την ομοσπονδία να αποσαφηνιστεί το καθεστώς των αδειοδοτήσεων, δηλαδή πότε θα εξετάζονται οι φάκελοι και ποιες ποινές θα επιβάλλονται.

Τηλεοπτικά και ΟΠΑΠ στο προσκήνιο

Επί τάπητος τέθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ και οικονομικά ζητήματα. Κουβέντα έγινε για την πρόταση της Nova για επέκταση συμβολαίου ως το 2017 (κατά δύο χρόνια δηλαδή) με μία μικρή μείωση. «Υπάρχει θετική διάθεση, αλλά τίποτα ανακοινώσιμο», δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης.

Επίσης, τα μέλη του συνεταιρισμού απασχόλησε και το θέμα του ΟΠΑΠ, καθώς ακόμη δεν έχουν λάβει απάντηση στο ποιες είναι οι προθέσεις του οργανισμού σχετικά με τη διαφήμιση στις φανέλες. «Δεν ζητάμε χρήματα που δεν δικαιούμαστε. Οι ελληνικές ομάδες συμμετέχουν στο στοίχημα, ποσοστό δεν υπάρχει, αλλά δικαιούμαστε χρήματα», τόνισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρχει απάντηση, θα κοιτάξουμε κι εμείς να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας».

Επαφή για τις ποινές

Τέλος, το ΔΣ απασχόλησε και η πρόθεση της ΕΠΟ να περάσει νέες ποινές για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, που προβλέπουν ακόμη και αφαίρεση τριών βαθμών. Η Σούπερ Λίγκα αντιδρά σε αυτό το ενδεχόμενο. «Έχουμε διαφορετική άποψη, θα μιλήσουμε με την ΕΠΟ και θα δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί αυτό το άρθρο», τόνισε ο Γιάννης Μώραλης.

Στις 11 Ιουλίου η κλήρωση

Στην Αθήνα, κι όχι στην επαρχία όπως υπήρχε αρχικά σκέψη, θα γίνει τελικά η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, στις 11 Ιουλίου.

Πηγή: Sport-fm.gr