Έχοντας αποχωρήσει πλέον από τον Ολυμπιακό ο Φρανσουά Μοντέστο παραχώρησε συνέντευξη στην οποία αναφέρεται στην τριετή διαμονή του στην Ελλάδα, τη θητεία του στους Πειραιώτες και τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι δηλώσεις του Φρανσουά Μοντέστο στη Real News…

-για την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό:

«Τα κέρδισα όλα σε 3 χρόνια με τον Ολυμπιακό. Τρία πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα. Έπαιξα στην καλύτερη πομάδα της χώρας. Θα θυμάμαι για μία ζωή το πρώτο μου γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ κι αυτό με την Ντόρτμουντ και την Άρσεναλ. Θα θυμάμαι και την υποδοχή στο Ρέντη πέρυσι μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και το 6-0 επί της ΑΕΚ. Ήταν όλα φανταστικά. Η οικογένειά μου πέρασε υπέροχα. Μακάρι να είχα έρθει νωρίτερα.

Λάτρεψα την Αθήνα, τους Έλληνες και τη φιλοσοφίας σας. Θα λέω μόνο τα καλύτερα πλέον παντού». Ακολούθως ο Μοντέστο.

-για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού πριν επτά χρόνια:

«Με ήθελε ο Σόλιντ στην ομάδα. Με είχε πάρει τηλέφωνο, αλλά δεν έγινε. Δεν είμαι άνθρωπος των πολλών αλλαγών», ενώ επισημαίνει ότι: «Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο για 1-2 χρόνια. Θέλω να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Είχα προτάσεις από Αμερική και Αυστραλία, αλλά προτίμησα να πάω σπίτι μου».

-για τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Ο κ.Μαρινάκης είναι σωστός άνθρωπος. Ήμουν η πρώτη του μεταγραφή. Κερδίσαμε τα πάντα μαζί. Του άρεσε το πάθος μου και ότι έπαιζα για την ομάδα. Από την πρώτη ημέρα μου στάθηκε. Μου έλεγε να μη με ανησυχεί τίποτα. Είναι πολύ καλό πρόσωπο. Δεν είχα ποτέ στο παρελθόν τέτοια σχέση με άλλον πρόεδρο. Ό,τι πρόβλημα υπήρχε, μου έλεγε: “Θα το φτιάξω”. Φυσικά και θα γυρίσω μία μέρα. Με αυτούς τους ανθρώπους θέλω να συνεργαστώ ξανά και ειδικά με τον κ.Μαρινάκη. Είναι μεγάλη μου τιμή να υπάρχει αυτή η πρόταση. Δεν έχουν όλοι αυτή την τύχη».

-για τους Ισά και Καρεμπέ:

«Ο Πιέρ θα δουλέψει μαζί με τον Κριστιάν που έχει καλές σχέσεις με μεγάλους συλλόγους. Έχει το ταλέντο γι’ αυτό. Καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο. Είναι μία πολύ καλή επιλογή».

Πηγή: sport-fm