O ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, συναντήθηκε σήμερα (8/10) με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, για την υπογειοποίηση αλλά και των άλλων έργων που απαιτούνται στη Νέα Φιλαδέλφεια και έχουν σχέση με το γήπεδο της Ένωσης.

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη από την ΑΕΚ έδωσαν το «παρών» ο διοικητικός ηγέτης της, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Α’ αντιπρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος, Μηνάς Λυσάνδρου και ο Β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου.

Επίσης εκ μέρους της Dimand στην Περιφέρεια βρέθηκαν οι Δημήτρης Ανδριόπουλος, Πάνος Παναγιωτίδης και Μιχάλης Αναστασόπουλος.

Ο Γιώργος Πατούλης καλωσόρισε τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τα στελέχη της ΑΕΚ και της Dimand, αναφέροντας: «Καλωσήρθατε, εδώ ό,τι θέλετε, να είστε σαν το σπίτι σας», με το αφεντικό της Ένωσης να απαντά: «Εμείς το γήπεδο θέλουμε να τελειώσουμε, τι να θέλουμε άλλο; Δεν ήρθαμε και δεν θέλουμε τις φωτογραφίες»!

Η ΑΕΚ ευελπιστεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και πως θα πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική συζήτηση, η οποία θα οδηγήσει στον καθορισμό ενός συγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα για την έναρξη των εργασιών που συνδέονται με την ανέγερση της Αγιά Σοφιάς.

Στην έναρξη της συζήτησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής απευθυνόμενος στον Δημήτρη Μελισσανίδη ανέφερε: «Κύριε πρόεδρε, να σας ευχαριστήσουμε που βρίσκεστε εδώ μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους της ΑΕΚ. Είμαστε ακριβώς 39 ημέρες εδώ ως διοίκηση. Που σαφέστατα όλες μας οι δυνάμεις τίθενται υπέρ του σχεδιασμού και κυρίως της υλοποίησης του ότι έχει συμφωνηθεί και προφανώς θα το δούμε μέσα από συγκεκριμένες ημερομηνίες και δυνατότητες που έχουμε για το αύριο.

Να ξέρετε ότι όπως είχαμε πει από την επίσκεψη του καλοκαιριού όπως είχαμε πει πριν αναλάβουμε, είμαστε απολύτως προσανατολισμένοι στην υλοποίηση, στην ολοκλήρωση και σε κάθε βοήθεια αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, της Αγιά Σοφιάς και οι υπηρεσίες μου, οι εντολές που έχουν λάβει είναι να είναι ούτε μέρα που να χάνεται χωρίς να υπάρχει λόγος. Θα σας δείξω μάλιστα με ακριβείς ημερομηνίες όσα σας λέω».

Μετά το τέλος της συνάντησης στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Γιώργος Πατούλης ξεκαθάρισε πως τα έργα δεν πρόκειται να καθυστερήσουν και ότι η γραφειοκρατία ήδη ξεπερνιέται.

«Η Αγιά Σοφιά θα γίνει, είμαστε αποφασισμένοι να μη χαθεί ούτε μία μέρα. Σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο και το Δημάρχο δώσαμε μία υπόσχεση. Κανείς δεν θα καθυστερήσει το έργο. Όλοι θα χαρούμε την Αγιά Σοφιά με τον γρηγορότερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η γραφειοκρατία σμικρύνεται και το έργο εκτελείται. Ήδη η γραφειοκρατεία που παρουσιάστηκε στο παρελθόν δεν θα υπάρχει από εδώ και πέρα. Γρήγορα θα δούμε τα αποτελέσματα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μελισσανίδης τόνισε πως πήρε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι το έργο της υπογειοποίησης θα τρέξει γρήγορα και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά.

«Είχαμε μια πολύ καλή κουβέντα. Το έργο πρέπει να τρέξει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έχουμε τη διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Και η Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει κάποια έργα. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά», υπογράμμισε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ.

Επίσης δηλώσεις μετά τη συνάντηση στην Περιφέρεια έκανε και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο μεταξύ ΑΕΚ, Περιφέρειας Αττικής και Δήμου και πως κάποια έργα στον περιβάλλοντα χώρο θα αρχίσουν άμεσα.

«Δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο. Κάποια έργα στον περιβάλλοντα χώρο θα αρχίσουν άμεσα. Αυτά που μεταφράζονται στην κοινή γνώμη σαν κάποια σκοτεινά σημεία μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου και ΑΕΚ δεν υφίστανται και το έργο προχωράει», ανέφερε ο κ. Βούρος.

Πηγή: gazzetta.gr