Υπάρχουν πολύ λίγα σύννεφα στον ουρανό του Λίβερπουλ. Και πως να είναι διαφορετικά… Δυο τελικοί Champions League, ένα τρόπαιο, ρεκόρ βαθμών στην Premier League, αλλά και κορυφή φέτος. Οι Reds βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση την τελευταία 20ετία και ο Κλοπ είναι στους βασικούς λόγους γι αυτή την εκτόξευση.

Σε κάποιο άλλο μέρος, τα σύννεφα είναι πολλά, η θέση του Γιόακιμ Λεβ στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας είναι πιο αδύναμη από πότε . Η καταστροφική πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018, ο υποβιβασμός στο Nations League, αλλά και η ταπεινωτική ήττα στο Αμβούργο από την Ολλανδία έχουν κάνει δύσκολα τα πράγματα για τον Λεβ. Μπορεί ο κίνδυνος απόλυσης να μην είναι άμεσος, αλλά οι Γερμανοί είναι σίγουρος πως αυτός ο ο κύκλος πλησιάζει στο τέλος και όταν κλείσει, ο Γιούργκεν Κλοπ θα κληθεί να απαντήσει άμεσα αν θέλει να αναλάβει την Εθνική. Είναι το πρώτο όνομα και ο τεράστιος πόθος της Ομοσπονδίας για την επόμενη μέρα στην ομάδα.

Ο λόγος; Οταν πριν λίγο καιρό τον ρώτησαν για τα λάθη του τόνισε: «Δεν νομίζω πως έχω κάνει πολλά λάθη τελευταία» και κάποιοι είπαν πως… έχασε το μυαλό του. Ο Γερμανός όμως είναι αυτός που ακούει, βελτιώνεται κι ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο του λάθους. Ξέρει τον τρόπο να δημιουργεί μια κατάσταση, όπου όλοι αισθάνονται σημαντικοί, απολαμβάνουν τους εαυτούς τους, γνωρίζουν τη δουλειά τους. Σέβεται, τον σέβονται και γνωρίζει πως πρέπει να είναι η ζωή του! Υπάρχουν πάντα εξηγήσεις και απαντήσεις για τον Κλοπ, ο οποίος ποτέ δεν σκέφτηκε να κρυφτεί! Αλλωστε, όπως λέει και ο ίδιος «Υπάρχει πάντα το επόμενο παιχνίδι για να το κάνετε σωστό».

Ο 51χρονος είναι χαρισματικός και αυτό φαίνεται σε κάθε τι με το οποίο καταπιάνεται. Εκείνο ακριβώς το χρονικό σημείο έδειξε την μεγάλη διάθεση ή εάν θέλετε τη λαχτάρα του Κλοπ για να κερδίσει τον τίτλο του Champions League. Μπορεί στις συνεντεύξεις να είναι απολαυστικός και ίσως ο πιο αγαπητός, όμως η αναζήτησή του για διαρκή επιτυχία και η φιλοδοξία του τον καθοδηγούν ανάλογα. Τον ενοχλεί ακόμα που κέρδισε μόνο έναν από τους έξι τελικούς που έχει παίξει με τις ομάδες του.

Ο Κλοπ θέλει να αναλάβει την Εθνική Γερμανίας, έχει αφήσει να εννοηθεί πως είναι ένας μεγάλος του στόχος και ξέρει όσο ελάχιστοι να δίνει ζωή σε έναν «κοιμισμένο γίγαντα». Ο Κλοπ ξέρει να χρησιμοποιεί την προσωπική επαφή. την επικοινωνία με το χιούμορ του για να βοηθάει τους παίκτες του. Όταν μιλάει για τους παίκτες του είναι σαν πατέρας με γιους, ειδικά για ορισμένες περιπτώσεις. «Είμαι κάτι σαν θετός πατέρας. Κοιτάξτε είμαι ένας απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος αλλά κάποιες φορές πρέπει να γίνω φίλος με τους παίκτες. Άλλες φορές να γίνω δάσκαλος» τονίζει.

Πρέπει να φοβούνται οι οπαδοί της Λίβερπουλ πως θα χάσουν τον Γιούργκεν Κλοπ από το Ανφιλντ; Ο ίδιος επανέφερε τον βρυχηθμό επιτυχίας στο γήπεδο, αποθεώθηκε όσο λίγοι σε αυτόν τον χώρο και η απόφαση που θα κληθεί να πάρει είναι η σοβαρότερη της καριέρας του.

Πηγή: gazzetta.gr