Με τον πιο απλό τρόπο φρόντισε ο Ζοζέ Μουρίνιο να εκφράσει την χαρά του για την επιστροφή του στην Τσέλσι στην παρουσίασή του στον Τύπο…

«Είμαι ο happy one», ανέφερε ο πορτογάλος τεχνικός ο οποίος φρόντισε να προσπεράσει με τον τρόπο αυτό, ερώτηση σχετικά με το εάν θεωρεί τον εαυτό του Special One μετά την κακή εφετινή παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Μοιάζει σαν να είναι λίγες μέρες πριν αλλά έχουν περάσει εννιά χρόνια όταν έγινα προπονητής στον σύλλογο και από τότε πολλά έχουν αλλάξει στην επαγγελματική μου καριέρα. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Έχω την ίδια καρδιά και έχω τα ίδια συναισθήματα σχετικά με το πάθος μου για το ποδόσφαιρο και τη δουλειά μου, αλλά σαφώς είμαι διαφορετικός άνθρωπος. Αν έπρεπε να περιγράψω τον εαυτό μου, θα έλεγα πως είναι είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε σύλλογο τον οποίο ήδη αγαπώ»

Αναφορικά με την σχέση του με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς τόνισε :

«Διάβασα πως απολύθηκα γιατί υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις μας, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ήταν κοινή απόφαση και θεωρήσαμε πως εκείνη την στιγμή ήταν καλύτερο για μένα και για τον σύλλογο. Ήταν μια άσχημη στιγμή, αλλά δεν μετανιώνω για την απόφαση γιατί μετά πήγα στην Ιντερ όπου πιθανότατα είχα την καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Μετά πήγα στη Ρεάλ όπου ακόμη έχουμε το ρεκόρ της καλύτερης ομάδας στην ιστορία της Ισπανίας. Και για την Τσέλσι τα πράγματα πήγαν καλά όμως. Έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά… Αν υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις μας… πραγματικά προβλήματα… δεν θα ήμουν εδώ σήμερα»

Ο Μουρίνιο ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς βρίσκονται «πιθανότατα στο καλύτερο σημείο της καριέρας τους» και είναι έτοιμοι να εργαστούν μαζί ξανά και με καλύτερες συνθήκες από την προηγούμενη φορά, ώστε να φέρουν στον σύλλογο αυτό που χρειάζεται : Σταθερότητα

Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη ότι είναι καλύτερος προπονητής από ότι στο παρελθόν λόγω της εμπειρίας που έχει αποκτήσει δουλεύοντας σε τόσα πρωταθλήματα, ενώ είναι πιο ώριμος ως άνθρωπος.

«Πριν πίστευα πως γνώριζα τα πάντα, όμως μετά συνειδητοποιείς πως χρειάζεται να μαθαίνεις κάθε μέρα. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος με την ίδια προσωπικότητα, αλλά με διαφορετική προοπτική».

«Είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η ομάδα που θα θέλατε να βρίσκεται;» ρωτήθηκε.

Όχι. Εδώ θέλω να βρίσκομαι. Είναι η δουλειά μου. Είναι αυτό που θέλω»

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Μουρίνιο απάντησε και στον Αντρές Ινιέστα ο οποίος είχε δηλώσει πως ο Πορτογάλος κατέστρεψε το ισπανικό ποδόσφαιρο. «Κατέστρεψα το ισπανικό ποδόσφαιρο σπάζοντας την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα» τόνισε.

Αναφερόμενος στις… παλιοσειρές της ομάδας (Λάμπαρντ, Τέρι, Κόουλ) ο Μουρίνιο ανέφερε : «Είναι σημαντικό να πω πως δεν υπάρχουν προνόμια για αυτούς. Το γνωρίζουν ήδη γιατί ξέρουν τη φύση μου ως προπονητή. Δεν έχουν κανέναν πλεονέκτημα έναντι των άλλων» επεσήμανε, ενώ προανήγγειλε και την αποχώρηση του Πάολο Φερέιρα μέσα στο καλοκαίρι οπότε λήγει και το συμβόλαιο του.

Σχετικά με τους στόχους της Τσέλσι, τόνισε :

«Η Τσέλσι αφοσιώνεται σε κάθε διοργάνωση. Δεν μπορώ να πω ότι κάποια είναι πιο σημαντική από κάποια άλλη. Αυτή την στιγμή το Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορεί να είναι εμμονή για εμένα. Δεν αποτελεί εμμονή για τον σύλλογο. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Ο καθένας προσπαθεί να τερματίσει στην πρώτη τετράδα και μετά στην πρώτη τριάδα. Μετά από αυτό προσπαθεί να το κατακτήσει. Φυσικά ο πρώτος μας στόχος είναι η τετράδα».

Πηγή: Sport-fm.gr