Συνέχεια στα ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ, σε μια απαιτητική για την ομάδα περίοδο, καθώς μετά από αυτό της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Άρη και την ισοπαλία με 2-2 στην Τούμπα, πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για τη μάχη των «δικεφάλων» με αντίπαλο την ΑΕΚ. Σε ένα παιχνίδι που η πιθανότητα ήττας θα φέρει… μουρμούρα, ο Αμπέλ Φερέιρα ετοιμάζει αλλαγές στη βασική του ενδεκάδα, κάποιες από αυτές αναγκαστικές.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα «ασπρόμαυρα» ρεπορτάζ, οι πιθανότητες για αλλαγή στη θέση του τερματοφύλακα, στο κυριακάτικο (29/09) ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, για την 5η αγωνιστική της Super League 1, είναι αυξημένες. Για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν φαίνεται πως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα μείνει στον πάγκο και θα δώσει τα γάντια του βασικού στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας γκολκίπερ θα μπορέσει να συγκεντρωθεί καλύτερα και να επανέλθει πιο σταθερός ενόψει της συνέχειας στη μεγάλη σεζόν που έρχεται, ενώ παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία στον Σέρβο γκολκίπερ να αποδείξει πως αξίζει να πάρει χρόνο συμμετοχής ως βασικός και μάλιστα σε κρίσιμα παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που λείπει ο τιμωρημένος Λέο Μάτος, είναι πιθανό στο δεξί άκρο της άμυνας γίνει μια έκπληξη, με τον Κρέσπο να μετατοπίζεται εκεί, ενώ οι Βαρέλα και Ίνγκασον θα συνθέσουν το δίδυμο στα στόπερ. Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Πέλκα, που δύσκολα θα προλάβει, εκεί οι επιλογές του Φερέιρα είναι σαφώς περισσότερες και θα ξεκαθαρίσουν στις επόμενες προπονήσεις.