Γεννήθηκε το 1988 στη Σερβία, αλλά μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου μετακόμισε το 1994, εν μέσω πολέμου, η οικογένειά του. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε στην Μάιντς, από την οποία πήρε μεταγραφή για την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2008. Εδώ και πέντε χρόνια ο Νέβεν Σούμποτιτς θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας, στην οποία θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται για πολλά, ακόμα, χρόνια, παρά τις φήμες που θέλουν σημαντικούς συλλόγους από όλη την Ευρώπη να εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησής του.

Ο Σούμποτιτς, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Ντόρτμουντ, εξήγησε τους λόγους που τον αποτρέπουν από το να σκέφτεται το ενδεχόμενο της μεταγραφής του. «Κάθε παίκτης που αλλάζει ομάδα, παίρνει ένα ρίσκο. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις το περιβάλλον που θα συναντήσεις, τις συνθήκες εργασίας, το ποιος θα είναι ο προπονητής σου, ούτε και τη διάρκεια της νέας σου εμπειρίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους επέλεξα να υπογράψω νέο συμβόλαιο με τη Μπορούσια τον περασμένο Ιανουάριο. Γιατί εδώ γνωρίζω τους πάντες και συνεργάζομαι με τον ίδιο προπονητή τα τελευταία πέντε χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος αμυντικός.

Κάθε παίκτης, ωστόσο, έχει φιλοδοξίες. Κάτι που ισχύει και για τον Σούμποτιτς. «Βρίσκομαι σε μια σημαντική ομάδα, η οποία έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης. Τα τελευταία χρόνια δείξαμε την αξία μας και είμαι βέβαιος πως το ίδιο θα κάνουμε και τις επόμενες χρονιές.

Η Ντόρτμουντ είναι μεγάλη ομάδα και θέλω να συνεχίσω για χρόνια να φορώ τη φανέλα της, προσπαθώντας για το καλύτερο. Είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα από όσα πετύχαμε ως τώρα», ήταν το σχόλιο του Νέβεν Σούμποτιτς.

Πηγή: sport-fm.gr