Η υπόθεση αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πολύ κουβέντα και ο πρόεδρος της επιτροπής του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος και πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, Μιχάλης Τζανόπουλος ξεκαθάρισε πως τέλος Ιουλίου θα είναι έτοιμοι οι όμιλοι.

Τι είπε ο Μ. Τζανόπουλος στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γ. Θειακό και Σ. Κωσταβάρα

Για την παρουσία της ΑΕΚ στην Football League 2

«Ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος και η κάθε ομάδα θέλει να έχει την ΑΕΚ στον όμιλό τους. Πιθανότατα δεν θα έχει στο μυαλό της η ομάδα τον πρωταθλητισμό αλλά η αίγλη θα είναι μεγάλη αν θα παίζει η ΑΕΚ.

Εμείς έχουμε τον αριθμό των 96 ομάδων μέχρι στιγμής στην Football League 2 που είναι βάσει προκήρυξης, η οποία έγινε κάτω από πολύ μεγάλη μελέτη και με γνώμονα να ξεκαθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 6 όμιλοι με 16 ομάδες και στο τέλος θέλουμε να έχουμε 4 ομίλους των 16 ομάδων.

Κανείς δεν είχε προβλέψει την παρουσία της ΑΕΚ και επειδή είναι όλα ρευστά μπορεί να έχουμε και άλλες ομάδες. Όλα θα γίνουν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμη η προκήρυξη σε όλα τα πράγματα ούτως ώστε να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα και να φτιάξουν οι ομάδες τα ρόστερ τους».

Για το πότε θα είναι έτοιμοι οι όμιλοι

«Οι όμιλοι θα γίνουν σε χρόνο ρεκόρ. Μπορεί και τέλος Ιουλίου να είναι έτοιμοι οι όμιλοι. Αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει λογικά το πρωτάθλημα. Με τον Βορρά δεν υπάρχει πρόβλημα στον καταρτισμό των ομίλων. Αλλά με τον Νότο αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα. Με τα νησιά, την Κρήτη που έχει πολλές ομάδες.

Έχει συνολικά το λεκανοπέδιο της Αττικής 22 ομάδες! Σίγουρα πρέπει να σκεφτόμαστε και τα οικονομικά προβλήματα που μπορεί να έχουν οι ομάδες αλλά και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Θα βρούμε την καλύτερη συνισταμένη για να συγκροτηθούν οι όμιλοι. Οδεύουμε προς τον μονόδρομο να υπάρχει ένα πάντρεμα ομάδων της Αττικής με τις ομάδες των νησιών και της Κρήτης. Το πιο ισόνομο και ξεκάθαρο είναι να γίνει κλήρωση».

Για την σκέψη μερικών ομάδων να δώσουν τους εντός έδρας αγώνες στην έδρα της ΑΕΚ προκειμένου να ωφεληθούν

«Το ποδόσφαιρο διεξάγεται με κανόνες και κανονισμούς. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Εμείς είμαστε πάντα με τα σωματεία αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν γίνεται τίποτα. Αλλά τελικά όποιος αντέξει. Δεν γίνεται διαφορετικά».

Για το αν θα αγωνίζονται ξένοι ποδοσφαιριστές

«Θα αγωνίζονται ξένοι στο πρωτάθλημα αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τον αριθμό τους. Να ξέρετε όλοι πως δουλεύουμε για το καλύτερο και για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Πηγή: sport-fm.gr