Στην εμπειρία του να αγωνίζεσαι με τη φανέλα με το εθνόσημο αναφέρθηκαν οι Γιώργος Καραγκούνης και Γιώργος Σαμαράς, οι οποίοι μίλησαν για την Εθνική μέσα απ’ την καρδιά τους.Οι δύο ποδοσφαιριστές περιέγραψαν με το δικό τους τρόπο το πώς προσεγγίζουν τα παιχνίδια της «γαλανόλευκης».

Καραγκούνης: «Η λέξη μαχητές μας αντιπροσωπεύει»

«Το να αγωνίζεσαι με την Εθνική ομάδα είναι σημαντικό. Όχι μόνο για μένα, αλλά για κάθε ποδοσφαιριστή. Εκπροσωπεί τη χώρα του. Εκπροσωπεί τους Έλληνες και είμαι μεγάλη τιμή. Η Εθνική ομάδα ξεχωρίζει γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές όταν παίζουν γι’ αυτήν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στο να έρχονται τα αποτελέσματα. Το πάθος είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο για την Εθνική. Η λέξη μαχητές αντιπροσωπεύει την εθνική ομάδα της χώρας μου γιατί σε κάθε παιχνίδι τα δίνουμε όλα για τη νίκη. Ο τρόπος που το κάνουμε είναι αυτός που θέλει ο κάθε φίλαθλος γιατί βλέπει αυταπάρνηση από όλους», είπε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της ομάδας.

Σαμαράς: «Με την Εθνική νιώθω ελεύθερος»

«Το πάθος είναι σημαντικό στην Εθνική, νομίζω το συνδυάζουμε με το φιλότιμο. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα της ομάδας. Ναι μεν υπάρχει πάθος, ναι μεν υπάρχει θέληση για τη νίκη, αλλά εμείς σαν χώρα και σαν λαός έχουμε κάτι το οποίο δεν το έχουν οι άλλοι. Νιώθω πιο άνετος όταν παίζω με την Εθνική, νιώθω πιο οικείο κλίμα. Όταν βρίσκομαι στη Σέλτικ στα αποδυτήρια μέσα όλοι μιλούν αγγλικά. Η νοοτροπία και η κουλτούρα είναι στα αγγλικά. Όταν κάνω την απόδραση από τη Σέλτικ, γιατί απόδραση είναι, και μπαίνω σε αποδυτήρια που μιλούν τη γλώσσα μου, νιώθω διαφορετικά. Λίγο πιο ελεύθερος», τόνισε από την πλευρά του ο άσος της Σέλτικ.

Πηγή: Sport-fm.gr