Στο ημίχρονο βρίσκεται η κρίσιμη αναμέτρηση της εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ με αντίπαλο την Τσεχία, στην οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται νίκη με 12 πόντους διαφορά για να ελπίζει σε πρόκριση στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα. Το σκορ στην ανάπαυλα είναι 33-32, με τους Τσέχους να προηγούνται.

Με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά από την αρχή του αγώνα το δίδυμο στα γκαρντ Καλάθης-Σλούκας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και έδειξε τη διάθεσή του να κυριαρχήσει, με το 10-2 στο πεντάλεπτο να δείχνει ότι αυτό το σχήμα δουλεύει καλά. Στη συνέχεια οι Τσέχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, αλλά η διαφορά κινούταν σταθερά μεταξύ 7 και 8 πόντων.

Ωστόσο, προς το τέλος της περιόδου, έπειτα από κάποιες κακές ελληνικές επιθέσεις και δύο σουτ των Τσέχων που βρήκαν στόχο, το προβάδισμα μειώθηκε στους 3 (12-15). Παρόλα αυτά, η Εθνική έμοιαζε να κυριαρχεί στο παρκέ. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 16-18.

Το θετικό για τη «γαλανόλευκη» ήταν πως είχε έναν αρκετά εύστοχο Καλάθη, ο οποίος επωμίστηκε το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος. Μάλιστα, μετά από σερί δικούς του πόντους, ήρθε και ένα τρίποντο του Παπανικολάου, που «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +9 (17-26).

Όμως, παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες παίκτες είχαν καλή αμυντική συμπεριφορά, η ευστοχία των αντιπάλων κρατούσε χαμηλά τα επίπεδα της διαφοράς. Μάλιστα, αυτή έφτασε ξανά στους 3 (28-31), περίπου ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα. Παράλληλα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρεώθηκε και με τρίτο φάουλ, βάζοντας επιπλέον ζόρια στη διαχείριση του ματς από πλευράς Σκουρτόπουλου.

Οι δύο ομάδες έφυγαν τελικά για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 33-32 για τους Τσέχους, που «χτύπησαν» στον τομέα των ριμπάουντ (20-9), ενώ η ευστοχία από πλευράς Ελλάδας μειώθηκε σημαντικά, καθώς αδυνατούσε να βρει λύσεις για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Μένουν ακόμη 20 λεπτά για να φανεί εάν η Εθνική συνεχίσει την πορεία της στο Μουντομπάσκετ 2019, ή εάν οι διεθνείς θα αρχίσουν να μαζεύουν τα πράγματά τους για επιστροφή στην πατρίδα.

Τα δύο πρώτα δεκάλεπτα: 12-18, 33-32