Και εκεί που λες πως από αυτή την Εθνική τα έχεις δει όλα, έρχεται το παιχνίδι με την υπερδύναμη Λιχτενστάιν να σε διαψεύσει πανηγυρικά. Το συγκρότημα του Γιον Φαν’τ Σιπ υποδέχθηκε τη χειρότερη ομάδα του ομίλου που σε πέντε ματς μετρούσε ισάριθμες νίκες με 18 γκολ παθητικό, χωρίς να έχει καταφέρει ούτε μία φορά και όμως κατάφερε να μην κερδίσει. Και όχι απλά να μην κερδίσει, αλλά με αυτό το 1-1, να δεχθεί και γκολ από ένα Λιχτενστάιν που είχε ξεχάσει τι πάει να πει να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Όχι βέβαια πως αν η Εθνική μας κέρδιζε θα είχε πιθανότητες πρόκρισης, ειδικά με αυτή την εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα, αλλά χωρίς αμφιβολίες μετά την ήττα από τα Φερόε, αυτό το 1-1 απέναντι στο Λιχτενστάιν είναι από τα πιο ντροπιαστικά αποτελέσματα που έχει φέρει. Και είναι γιατί μιλάμε για μια ομάδα που σε επίσημα παιχνίδια από το 1994 μετράει μόλις 3 ισοπαλίες, την σημερινή, με Ισλανδία και Λιθουανία και μόλις μία νίκη με Μολδαβία.

Τώρα μετά από αυτή την ισοπαλία το να μιλάς για πρόκριση θα είναι το λιγότερο γραφικό και πλέον αυτό που χρειάζεται είναι ένα «ηλεκτροσόκ» προκειμένου η Εθνική να μπορέσει να βρει την χαμένη της αίγλη. Η για να μην το πάμε τόσο μακριά, να μπορέσει να παίξει έστω και λίγο ποδόσφαιρο γιατί και με Φινλανδία, αλλά και με Λιχτενστάιν δεν έπαιξε.

 Έτσι ξεκίνησε ο Ολλανδός

Ο Φαν΄τ Σιπ ξεκίνησε την Εθνική κόντρα στο Λιχτενστάιν με τον Μπάρκα στο τέρμα, τους Μπακάκη, το ένα από τα τρία νέα πρόσωπα, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Τσιμίκα, το δεύτερο νέο πρόσωπο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Σάμαρης, που είναι το τρίτο από τα τέσσερα νέα πρόσωπα, μαζί με τον Μπουχαλάκη, δεξιά ο Φετφατζίδης, το τέταρτο νέο πρόσωπο, αριστερά ο Μασούρας και δεκάρι ο Βρουσάι. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι ο Κουλούρης.

Άνοιξε λογαριασμό ο Μασούρας

Ο Κουλούρης έκανε το μακρινό σουτ που τελικά αντί για σουτ βγήκε σέντρα και ο Μασούρας από κοντά έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με την Εθνική ομάδα. Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος του ημιχρόνου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε δύο ακόμα ευκαιρίες, χωρίς να καταφέρει να κάνει δύο τα τέρματά της.

Πηγή: gazzetta.gr