Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, το ένα με αμφισβητούμενο πέναλτι, η Μίλαν κατόρθωσε να επικρατήσει της Σιένα με 2-1 και να «σφραγίσει» το τρίτο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Οι άνθρωποι της Φιορεντίνα, η οποία διεκδικούσε την τρίτη θέση της βαθμολογίας, επιδόθηκαν σε… μπαράζ δηλώσεων εναντίον των διαιτητικών αποφάσεων, θεωρώντας πως η Μίλαν ευνοήθηκε απροκάλυπτα. Ο προπονητής των «ροσονέρι», Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ωστόσο, προτίμησε να αφήσει στην άκρη τα… μεγάλα λόγια και αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ομάδας του όλη τη χρονιά, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα της Σιένας.

«Θα ήταν πολύ περιοριστικό να μιλάμε συνεχώς για ένα πέναλτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δίνονται ανύπαρκτα πέναλτι, τόσο υπέρ, όσο και εναντίον των ομάδων. Θα έπρεπε να δούμε τη συνολική εικόνα, η οποία θεωρώ πως ήταν πολύ καλή για την ομάδα μου. Μετά από τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, καταφέραμε να έχουμε την ίδια συγκομιδή με τη Γιουβέντους. Αυτό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, ούτε να καλυφθεί από μια διαιτητική απόφαση. Η Μίλαν άξιζε την τρίτη θέση», τόνισε ο Αλέγκρι.

Αναφορικά με το μέλλον του, ο Ιταλός τεχνικός ήταν λακωνικός. «Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Αλέγκρι ήταν πιο ομιλητικός. «Οι σχέσεις μας παραμένουν εξαιρετικές. Θεωρώ πως είναι ικανοποιημένος από όσα έχουμε πετύχει τα τρία χρόνια της συνεργασίας μας. Σε συνολική συγκομιδή βαθμών η Μίλαν είναι πρώτη. Ασφαλώς γνωρίζει πως για να συνεχίσει η ομάδα να είναι ανταγωνιστική, χρειάζονται προσθήκες σημαντικών παικτών. Αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν σε λίγες μέρες. Τώρα είναι η ώρα των πανηγυρισμών», σημείωσε ένας αισιόδοξος Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Πηγή: sport-fm.gr