Ευνοημένος από την τροπολογία για τη σύντμηση της περιόδου εκκαθάρισης των ΠΑΕ από 30 σε 3 μήνες βγαίνει ο Μάκης Ψωμιάδης, όπως αναλύεται στο σημερινό φύλλο της «Ελευθεροτυπίας».

Το πρωί της Τετάρτης δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, τα ξαδέρφια και η λογίστριά του για τις υπεξαιρέσεις με τα εικονικά τιμολόγια για έργα που δεν έγιναν ποτέ στους Θρακομακεδόνες, τους… πανάκριβους καφέδες και άλλα τεχνάσματα, που είχαν ως αποτέλεσμα να υπεξαιρεθούν 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ και να γίνει νομιμοποίησή τους ως το 2003.

Τα κακουργήματα αυτά επισύρουν ποινές πολυετούς κάθειρξης, ωστόσο η πλευρά Ψωμιάδη ελπίζει βάσιμα σε μη παρουσία της ΠΑΕ ΑΕΚ ως πολιτικά ενάγουσας λόγω διάλυσης επιδιώκοντας αναβολή της δίκης για το Σεπτέμβριο είτε με έφεση αν και έτσι θα ρισκάρει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκασή της. Κι αυτό γιατί αν η δίκη μετατεθεί για το Σεπτέμβριο ή αργότερα, δεν θα υφίσταται πλέον ΠΑΕ ΑΕΚ (μετά την εκκαθάρισή της) για να κυνηγήσει το ποινικό μέρος της υπόθεσης, προκειμένου να επιστραφούν τα υπεξαιρεθέντα χρήματα και να αποδοθεί το μεγαλύτερο μέρος τους στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά και προκειμένου να παρίσταται ως πολιτικά ενάγουσα για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πηγή: sport-fm.gr