Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στην ΑΕΚ μετά το χθεσινοβραδινό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Super League 1 και την ήττα από την Ξάνθη (1-2). Το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε, με τον Μιγκέλ Καρντόσο να αποτελεί παρελθόν, αν και ακόμη δεν έχει γίνει επίσημο το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, επιλογή του οποίου ήταν ο Πορτογάλος τεχνικός (και όχι μόνο), παραιτήθηκε από το πόστο του τεχνικού διευθυντή, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει εξέλιξη και όσον αφορά τον υπεύθυνο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, τον Βασίλη Δημητριάδη.

Δεδομένα, λοιπόν, στην Ένωση κινούνται για την κάλυψη δύο θέσεων, νευραλγικών για τον σύλλογο. Η περίπτωση του Γκουστάβο Πογέτ είναι αυτή που φαίνεται να κερδίζει πόντους, όσον αφορά τη θέση του προπονητή, με τον Ουρουγουανό να έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον «δικέφαλο», καθώς η αποχώρησή του στην πρώτη του θητεία μόνο… βελούδινη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Όσον αφορά το εξίσου -και πιθανόν περισσότερο- κομβικό πόστο του τεχνικού διευθυντή, ο Ίλια Ίβιτς φέρεται να αποτελεί τον βασικό στόχο και την προσωπική επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη. Μάλιστα, τόσο με τον Σέρβο όσο και με τον Πογέτ, τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ αναφέρουν ότι έχει ήδη υπάρξει επαφή και αναμένονται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.

Αυτό που φαντάζει σίγουρο αυτήν τη στιγμή, είναι ότι ο Νίκος Κωστένογλου θα αναλάβει την ομάδα σε αυτό το μεταβατικό διάστημα, όντας ο προπονητής της τόσο στον επαναληπτικό με την Τραμπζονσπόρ για τα πλέι οφ του Europa League, ενδεχομένως και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθεί για το πρωτάθλημα.