Φάνταζε δεδομένο ότι μετά την ήττα με 2-1 από την Ξάνθη, στην πρεμιέρα της Super League 1 για αυτήν τη σεζόν, η νύχτα της Κυριακής (25/08) για την ΑΕΚ θα είναι πολύ μεγάλη. Εκτός του αποτελέσματος, η κάκιστη εικόνα της ομάδας έκανε άπαντες στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό να ξεσπάσουν, μην μπορώντας να πιστέψουν όσα έγιναν. Άλλωστε, το να επικρατεί η ακριτική ομάδα σε μια έδρα που δεν το είχε κάνει ποτέ στο παρελθόν, το ποτήρι της οργής ήταν δεδομένο ότι θα ξεχείλιζε.

Το πρόσωπο που βρέθηκε στο… κέντρο του κυκλώνα ήταν -και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς- ο Μιγκέλ Καρντόσο. Ωστόσο, ήδη από το flash interview στην κάμερα της Nova ο Πορτογάλος έδειξε να μην καταλάβαινε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί. Ωστόσο, πρώτος ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όσο και ο κόσμος, ήταν αποφασισμένοι να περάσουν το μήνυμά τους σε αυτούς που θεωρούνται υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη το τελευταίο διάστημα στον «δικέφαλο», ο οποίος από το προ 15 μηνών πρωταθληματική φιέστα πέρασε σε μια περίοδο εσωστρέφειας, που όμοιά της δεν υπήρχε από την ημέρα της επιστροφής στα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Λαϊκά δικαστήρια έξω από το ΟΑΚΑ

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τους οπαδούς. Περίπου 100 από αυτούς συγκεντρώθηκαν έξω από τα επίσημα του ΟΑΚΑ για να εκφράσουν τη δυσφορία τους για όσα έχουν συμβεί στην ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι, με αποκορύφωμα το χθεσινοβραδινό ματς με την Ξάνθη. Στο ενδιάμεσο, ο Μελισσανίδης επισκέφθηκε τα αποδυτήρια της ομάδας, όπου φέρεται να μίλησε σε έντονο τόνο τόσο στον Πορτογάλο τεχνικό όσο και στον Νίκο Λυμπερόπουλο, ενώ μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς όλους, είπε: «Έχετε ξεφτιλίσει την ΑΕΚ».

Ο Μεσσήνιος τεχνικός διευθυντής υπέβαλε την παραίτησή του μετά από όλα αυτά, προφανώς γνωρίζοντας και ο ίδιος ότι έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τον κακό σχεδιασμό την τελευταίων δύο σεζόν, ενώ εκείνος είναι που επέμεινε για την πρόσληψη του Καρντόσο, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ το προηγούμενο διάστημα. Από την άλλη, ο προπονητής της ομάδας έδειξε και στη συνέντευξη Τύπου ότι μάλλον δεν είχε αντιληφθεί ότι ο χρόνος του τελείωσε στον «δικέφαλο», λέγοντας ότι η εικόνα της ομάδας του δεν γίνεται χειρότερη.

«Έχουν τελειώσει όλοι»

Με την έξοδό του από το γήπεδο, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έπεσε επάνω στους οπαδούς που περίμεναν έξω από τα επίσημα και σύμφωνα με μαρτυρίες, τους μετέφερε ότι «έχουν τελειώσει όλοι». Μεταξύ αυτών, πιθανότατα και ο γενικός αρχηγός, Βασίλης Δημητριάδης, για τον οποίον πάντως υπάρχει μια αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του.

Στη συνέχεια, οι υποστηρικτές της Ένωσης παρέμειναν στο ΟΑΚΑ και μια αντιπροσωπεία τους μετέβη στα αποδυτήρια, προκειμένου να μιλήσει με τους παίκτες. Η κουβέντα έγινε σε ήρεμο κλίμα, ωστόσο δεν έλειψαν και κάποιες ατάκες, με τις οποίες θέλησαν να τους φέρουν προ των ευθυνών τους. «Παίρνει και κάποιους που δεν πρέπει η μπάλα, αλλά δεν κάνετε για την ΑΕΚ, Ντροπή σας. Δεν έχετε ούτε ψυχή ούτε πάθος…», φέρεται να ήταν κάποιες από τις ατάκες που ειπώθηκαν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτήν τη στιγμή έρχονται αλλαγές στη δομή της ομάδας, με νέο προπονητή να αντικαθιστά τον Καρντόσο, που δεδομένα θα ανακοινωθεί η απομάκρυνσή του, νέο τεχνικό διευθυντή, στην πιο νευραλγική θέση για την ΑΕΚ, ενδεχομένως και με νέο γενικό αρχηγό. Ο Νίκος Κωστένογλου θα αναλάβει σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο την τεχνική ηγεσία, ενώ ο Γκουστάβο Πογέτ δείχνει το μεγάλο φαβορί να επιστρέψει στον πάγκο.