Ο Μιγκέλ Καρντόσο παραδέχθηκε την κάκιστη εικόνα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ, στο οποίο η ομάδα του έχασε 1-3 και μαζί πολλές ελπίδες πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League, καθώς στη ρεβάνς της Τραπεζούντας μπορεί να ποντάρει μόνο σε ένα… θαύμα. Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός έστειλε το μήνυμα πως το σύνολό του πρέπει να βρει ενέργεια και σταθερότητα για να αντιδράσει.

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ ξεκινάει καλά τα ματς, αλλά βγάζει προβλήματα στην αντίδραση μέσα στο παιχνίδι, είπε: «Ξεκινήσαμε το ματς με ένα αρκετά ενδιαφέρον ημίχρονο. Παρά το αποτέλεσμα που είχαμε στο πρώτο μέρος, που ήταν συνέπεια των δύο κόρνερ, αλλά ακόμα και στο 1-1 θα μπορούσαμε να σκοράρουμε ένα δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο μέρος χάσαμε σε κάποια διαστήματα τις τοποθετήσεις μας στο επιθετικό κομμάτι, κάναμε λάθος πάσες και στις αντεπιθέσεις ο αντίπαλος σημείωσε και το τρίτο γκολ».

Αναφορικά με το αν η Ένωση μπορεί να βγάζει μόνο αυτήν την εικόνα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σχολίασε: «Είχαμε κάποιες ενδιαφέρουσες στιγμές στο παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ. Πρέπει να ψάξουμε περισσότερη σταθερότητα, για να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε κάποια λεπτά μέσα σε αυτό. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες επιθέσεις πιο γρήγορα από ό,τι έπρεπε, οι αποστάσεις μας ήταν μεγάλες και αυτό έδωσε την ευκαιρία για αντεπιθέσεις στον αντίπαλο. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στον ρυθμό μέσα στον αγώνα».

Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, ώστε η ΑΕΚ να είναι πιο ανταγωνιστική σε σύγκριση με τις προβληματικές εμφανίσεις που παρουσιάζει στα τελευταία τρία ματς, τόνισε: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν ακόμα 90 λεπτά. Δεν είμαι χαζός, για να μην πω ότι είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά υπάρχει μια έκφραση που χρησιμοποιώ και λέει “δεν είμαστε αυτό που μας συμβαίνει, αλλά αυτό που κάνουμε γι’ αυτό που μας συμβαίνει”.

Είμαι σίγουρος, γιατί μίλησα με τους παίκτες, ότι κανείς δεν είναι χαρούμενος. Ξέρουμε ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα γιατί δουλεύουμε μαζί. Το πιο σημαντικό αυτήν τη στιγμή, είναι ότι έχουμε ένα ματς σε 72 ώρες και πρέπει να φτάσουμε στις καλύτερες συνθήκες για να κερδίσουμε. Μην περιμένετε από μένα να χάσω την ενέργεια μου, να αντιδράσω διαφορετικά. Από αύριο πρέπει να έχουμε νέα ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε το επόμενο παιχνίδι».