Το όνομά του είναι βαρύ σαν ιστορία. Μόνο με το άκουσμα της λέξης Μαλντίνι, το μυαλό όλων πηγαίνει αυτόματα στη Μίλαν και τους δύο θρύλους του συλλόγου της Λομβαρδίας, τον Τσέζαρε και τον Πάουλο. Πλέον, ήρθε και ο τρίτος για να δώσει συνέχεια στην αλυσίδα που έχει δημιουργήσει η οικογένεια με τα ροσονέρι.

Ο 17χρονος Ντανιέλ Μαλντίνι βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας του Μάρκο Τζιαμπάολο για τις ανάγκες του International Champions Cup. Μάλιστα, στο παιχνίδι με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου, όπου ήρθε η ήττα με 1-0 από το γκολ του Λέον Γκορέτσκα, ο νεαρός έπαιξε για 57 λεπτά, πριν αντικατασταθεί από τον Πάτρικ Κουτρόνε, για να κάνει το ντεμπούτο του στην ομάδα που ο πατέρας του και ο παππούς του τίμησαν με… τόνους ιδρώτα.

Ο δευτερότοκος γιος του Πάολο Μαλντίνι, με το Νο 98 στην πλάτη του, δεν πήρε πολλά ποδοσφαιρικά από τον πατέρα του, ούτε από τον παππού του, καθώς αγωνίζεται ως εξτρέμ, ενώ βασικά του χαρακτηριστικά είναι η ταχύτητα και η ντρίμπλα.

Όσο για την ευκαιρία που του δόθηκε, δεν ήρθε μόνο χάριν του ονόματός του. Στην Primavera, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, τα πήγε εξαιρετικά, καθώς σε 23 συμμετοχές πέτυχε 8 γκολ.

Δείτε κάποιες στιγμές του Ντάνιελ Μαλντίνι στο ματς με την Μπάγερν:

Και κάποια χαρακτηριστικές κινήσεις του εντός γηπέδου: