Η Αταλάντα κατάφερε την προηγούμενη σεζόν να εξασφαλίσει την είσοδό της στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, μέσω της τρίτης θέσης που κατέλαβε στη βαθμολογία της Serie A. Ωστόσο, το γήπεδό της στο Μπέργκαμο δεν είναι επιπέδου της διοργάνωσης, ενώ αυτό το διάστημα ανακατασκευάζεται, προκειμένου να γίνει πολύ πιο σύγχρονο.

Με άλλα λόγια, η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι αναζητούσε ένα γήπεδο όπου θα δώσει τα εντός έδρας της παιχνίδια στο CL. Όπως έγινε γνωστό, αυτό θα είναι το Σαν Σίρο, όπου θα αγωνιστεί στην ίδια διοργάνωση και η Ίντερ. Το «ΟΚ» για κάτι τέτοιο έδωσε και ο δήμος του Μιλάνου, στον οποίον ανήκει το γήπεδο, αλλά και κλιμάκιο της UEFA που πήγε για επιθεώρηση.

Το μόνο που απομένει, είναι να δώσουν τη συγκατάθεσή τους η Ίντερ και η Μίλαν. Με δεδομένο ότι οι «ροσονέρι» απέσυραν τη συμμετοχή τους από το Europa League, λόγω των θεμάτων που είχαν με το Financial Fair Play, πλέον θα είναι πιο εύκολο να δίνει και η Αταλάντα τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια στο Σαν Σίρο.