Επίσκεψη στο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών, πραγματοποίησε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Μαζί του ήταν και ο νέος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, όπως και αρκετοί εκπρόσωποι της Ένωσης.

Τον «δικέφαλο» εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου, ο αναπληρωτής διευθυντής της «Δικέφαλος 1924», Χρήστος Παπαδημητρίου, ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος, οι υπεύθυνοι της Dimand με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, ενώ παρόντες ήταν και άνθρωποι της κατασκευαστικής εταιρίας της «Αγιά Σοφιάς», όπως και αρκετοί ρεπόρτερ του «κιτρινόμαυρου» ρεπορτάζ.

Ο κ. Πατούλης ήταν σαφής σχετικά με τις δεσμεύσεις της περιφέρειας, λέγοντας -μεταξύ άλλων- χαρακτηριστικά: «Η σημερινή παρουσία σηματοδοτεί ότι δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μέρα από τις υποσχέσεις της περιφέρειας. Αναλαμβάνουμε 1η Σεπτεμβρίου και θα υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί».

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε: «Το έργο είναι της τάξης των 27 εκατ. ευρώ και σε αυτά προστίθενται μετά τα δημόσια έργα όπως αυτό της υπογειοποίησης». Δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία εισόδου της ΑΕΚ στο «σπίτι» της, καθώς -όπως τόνισε- αυτό που προέχει είναι η εξέλιξη των εργασιών και όχι τα χρονοδιαγράμματα. Όσον αφορά την υπογειοποίηση, υπογράμμισε ότι το έργο θα ξεκινήσει τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και μέσα σε δώδεκα μήνες, βάσει χρονοδιαγράμματος, θα έχει ολοκληρωθεί.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ανέφερε: «Καλωσορίζουμε τον κ. Πατούλη, τον νέο περιφερειάρχη. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και είμαι βέβαιος για τη συνεργασία που θα έχουμε. Και είμαι βέβαιος γιατί ο κ. Πατούλης, ακόμη ως δήμαρχος Αμαρουσίου και χωρίς να έχει την ηθική υποχρέωση, έχει βοηθήσει το ερασιτεχνικό σωματείο και το βοηθούσε τα τελευταία 5-6 χρόνια. Συνεπώς, αυτό που έκανε χωρίς να έχει καμία δέσμευση, αλλά για την αγάπη του για τον ελληνικό αθλητισμό. Είμαι βέβαιος, τώρα που θεσμικά έχει και την υποχρέωση να συνεχίσει αυτό που έχει ξεκινήσει με την περιφέρεια, πως θα το κάνει και επειδή έχει τη δέσμευση, αλλά κι επειδή έχει και την αγάπη».

Συγκινητική ήταν η στιγμή που μία μεγάλη μορφή της Ένωσης, ο Στέλιος Σεραφείδης, απευθύνθηκε στον περιφερειάρχη, στον οποίο τόνισε:
«Ένα πράγμα σας ζητάω μόνο, κ. Πατούλη. Να γίνουν όλα γρήγορα… Να προλάβω να δω και πάλι την ΑΕΚ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα στο γηπέδό μας. Να το προλάβω θέλω και τίποτα άλλο». Με τον περιφερειάρχη να του απαντά: «Εσείς δεν θα προλάβατε; Σας βλέπω πιο γερό και πιο δυνατό από όλους μας».

Εκτός από τον Στέλιο Σεραφείδη, από τις μεγάλες δόξες του συλλόγου το «παρών» έδωσε και ο Ηλίας Ατματζίδης.