Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου αυτή τη στιγμή. Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ οι τίτλοι του, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, είναι, πλέον, αναρίθμητοι. Ο Λιονέλ Μέσι, όμως, παραδέχεται πως η πορεία του με την εθνική Αργεντινής δεν είναι ανάλογη με εκείνη με τη φανέλα των Καταλανών, όπως φάνηκε από όσα δήλωσε στην αγγλική «Sun».

«Αναγνωρίζω πως με την εθνική Αργεντινής δεν έχω πετύχει αυτά που θα ήθελα. Αλλά δεν είμαι μόνο εγώ, είναι όλη η ομάδα που δεν έχει καταφέρει να παίξει ανάλογα με τις πραγματικές δυνατότητές της», ομολόγησε ο Μέσι.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως η αξία του Μέσι είναι τέτοια, που θα μπορούσε να παίρνει μόνος του τα παιχνίδια. Ο άσος της Μπαρτσελόνα δείχνει να μην συμφωνεί με αυτή την άποψη. «Είναι αδύνατον στο σημερινό ποδόσφαιρο να παίρνει ένας παίκτης μόνος του έναν αγώνα. Χρειάζεται να συνεισφέρουν όλοι οι συμπαίκτες του. Από τη μεριά μου αναγνωρίζω πως σε πολλά παιχνίδια δεν ήμουν όσο καλός θα έπρεπε. Ο πιο αυστηρός κριτής μου, είμαι εγώ ο ίδιος. Και όταν δεν παίζω καλά, εκνευρίζομαι απίστευτα», τόνισε ο «Λίο».

Κάποιοι τον έχουν κατηγορήσει για έλλειψη… εθνικής συνείδησης, αφού λείπει από την Αργεντινή από μικρή ηλικία. «Έχω κλάψει για τη φανέλα της εθνικής μας. Έχω μείνει ξύπνιος μετά από ήττες. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για κάτι, είμαι παθιασμένος με την εθνική μου και πάντα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Άσχετο αν δεν το καταφέρνω πάντα», σημείωσε με ειλικρίνεια ο Λιονέλ Μέσι.

Πηγή: sport-fm.gr