Σε συμφωνία με τον 29χρονο Ολλανδό κεντρικό μέσο, Λερίν Ντουάρτε που έμεινε ελεύθερος από τη Χέρακλες ήρθε ο Άρης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η συμφωνία με τον Ντουάρτε είναι για τα επόμενα τρία χρόνια, μάλιστα ο παίκτης αναμένεται στη Θεσσαλονίκη μέσα στις επόμενες ημέρες για να παρουσιαστεί επίσημα από την ΠΑΕ. Πρόκειται για μια περίπτωση την οποία διαχειρίζονται οι άνθρωποι του Άρη εδώ και αρκετές εβδομάδες, σημειώνουν δε ότι χρειάστηκε να γίνει υπέρβαση για έρθει η συμφωνία.

Ο 29χρονος Ολλανδός ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Σπάρτα Ρότερνταμ, για δύο χρόνια (2009-11) αγωνίστηκε και στην επαγγελματική ομάδα όπου μέτρησε 49 συμμετοχές με επτά γκολ και δέκα ασίστ. Ακολούθησε η διετής παρουσία του στην Χέρκουλες όπου επίσης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς αγωνίστηκε σε 66 παιχνίδια και σημείωσε 12 τέρματα.

Το συμβόλαιό του με τη Χέρκουλες είχε τριετή διάρκεια αλλά οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Άγιαξ. Η σπουδαιότερη ομάδα της Ολλανδίας απέκτησε τα δικαιώματά του καταβάλλοντας 2.5 εκατομμύρια ευρώ στη Χέρκουλες. Στην πρώτη σεζόν του (2013-14) είχε 22 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και μία ασίστ, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (σ. σ. Champions League και Europa League).

Τον Γενάρη του 2015 ο Ντουάρτε δόθηκε δανεικός στη Χέρενφέιν για το δεύτερο μισό της περιόδου 2014-15. Εκεί αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια και σημείωσε ένα γκολ. Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Μπρέντα τη σεζόν 2015-15, η αποδέσμευσή του από τον Άγιαξ το καλοκαίρι του 2016 και η επιστροφή του στη Χέρακλες.

Πηγή: gazzetta.gr