Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπεσίκτας ήταν δεδομένη και φάνηκε ξεκάθαρα στο παρκέ του «Αμπντί Ιπεκτσί». Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερα καλή απόδοση, νίκησαν με σκορ 79-60 και διπλασίασαν τις νίκες τους απέναντι στους Τούρκους που έδειξαν και σήμερα ότι δεν είναι σε θέση να κοντράρουν τέτοιου επιπέδου ομάδες.

Στα θετικά για τους «ερυθρόλευκους» η εμφάνιση του Τζος Πάουελ, ειδικά στην επίθεση. Ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε 16 πόντους με 7/8 δίποντα ενώ ο Ντορόν Πέρκινς στην πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα, έδειξε ότι ακόμα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Επιπλέον, ο τεχνικός των Πειραιωτών είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει για μεγάλα διαστήματα στο ματς Σπανούλη και Χάινς. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έτσι έφτασαν στο 6-3 στον όμιλο, πετυχαίνοντας παράλληλα την πέμπτη σερί νίκη τους και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα πολύ σημαντικά ματς που έρχονται με Μπαρτσελόνα και Σιένα.

Το ματς

Παραήταν χαλαρός
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ απέναντι στη Μπεσίκτας σε πολύ… χαλαρό τέμπο. Χάνοντας τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ και με μεγάλη «τρύπα» στην ρακέτα της εξαιτίας της απόδοσης του Πάουελ, βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ. Ο Αμερικανός σέντερ ωστόσο, επιθετικά ήταν πολύ καλός. Πήρε προσπάθειες, σκόραρε και ουσιαστικά ήταν αυτός από τα χέρια του οποίου τελείωναν οι φάσεις. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 15-13 για την τουρκική ομάδα και τον Μπαρτζώκα να έχει πολλά να πει στους παίκτες του.

Σαφώς βελτιωμένος
Στην δεύτερη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκε να έχουν πολύ μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα. Προσπέρασαν και με καλές προσπάθειες και αρκετή ενέργεια από τον Παπανικολάου, πήραν τον έλεγχο του αγώνα ενώ ο Μπαρτζώκας βρήκε ευκαιρία να δώσει και λίγο χρόνο στον Πέρκινς, δοκιμάζοντας ένα σχήμα με τρεις «κοντούς». Ο Αμερικανός βέβαια ήταν έξω από τα… νερά του και αυτό φαινόταν και σε άμυνα και επίθεση και έτσι λίγο αργότερα πέρασε εκτός παρκέ.

Με τον Σπανούλη να μοιράζει (7 ασιστ) και όχι να εκτελεί, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο +10, βρίσκοντας πλέον στόχο και έξω από τα 6.75μ. Το 38-30 υπέρ των Πειραιωτών στο τέλος του ημιχρόνου, έδειχνε ότι το ματς ήταν καθαρά στα χέρια του Ολυμπιακού.

Στα μέτρα του…
Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο ήταν σαν εκείνο της πρώτης και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Μπεσίκτας να μειώσει στο 39-35. Το κακό για τους Τούρκους και καλό για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ότι είχαν φορτωθεί με φάουλ αρκετοί παίκτες όπως ο Μάρκοτα και ο Βίντμαρ, κάτι που δεν τους επέτρεπε να παλέψουν κοντά στο καλάθι. Οι γηπεδούχοι κατά διαστήματα, έχαναν στον ρυθμό την ελληνική ομάδα που πήγαινε την διαφορά κοντά στους δέκα πόντους. Ο Πάουελ εξακολουθούσε επιθετικά να είναι καλός (12π), έκανε το 46-35 και κάπου εκεί οι Πειραιώτες, φάνηκε ότι πήραν ξανά τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Ο Σπανούλης βγήκε εκτός και ανέλαβε ο Λο που για ένα ακόμα ματς ήταν παρά πολύ καλός και ουσιαστικός. Ο Πάουελ με το σουτάκι από μέση απόστασης έκανε «θραύση» στην επίθεση και ο Ολυμπιακός έφτασε στο +14 (58-44). Το τέλος της περιόδου, βρήκε τους Πειραιώτες μπροστά με 60-51.

Διαδικαστικό…

Ο Ολυμπιακός διατηρούσε το προβάδισμά του σε επίπεδα που του έδιναν ασφάλεια και σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε διάθεση να πατήσει πολύ περισσότερο το «γκάζι» στο παρκέ. Η Μπεσίκτας δεν έδειχνε εξάλλου ικανή να γυρίσει στην διεκδίκηση του αγώνα όσο και αν ο Κουντέρ έπαιρνε τάιμ άουτ και φώναζε από τον πάγκο…

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν όσο χρειαζόταν, ανέβασαν την διαφορά και στους 18 (74-56) και έτσι ο Μπαρτζώκας μπόρεσε να ξεκουράσει τόσο τον Χάινς (έμεινε στον πάγκο γιατί ο Πάουελ ήταν πολύ καλός) όσο και τον Σπανούλη που σε άλλα ματς θα χρειαστούν πολύ περισσότερο. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 60-79.

Πηγή: Sport-fm.gr