Το να συγκαταλέγεσαι στους κορυφαίους επιθετικούς όχι μόνο του τώρα, αλλά και όλων των εποχών και να απέχεις από την κορυφή των σκόρερ, πρέπει να είναι αναμφίβολα εκνευριστικό. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχεις ξεπεράσει συνολικά τα 800 γκολ στην καριέρα σου και είσαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ενας απόλυτα τέλειος killer με εγωισμό που σίγουρα θα δυσκολεύεται να διαχειριστεί τη 2η θέση. Κι όμως, ο CR7 φέτος δεν ήταν στην κορυφή των σκόρερ στο πρωτάθλημα που υπηρετεί, κάτι που συνέβη για τέταρτη διαδοχική σεζόν.

https://www.youtube.com/watch?v=gdBUGJ_Lv-8

Φέτος ήταν ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα που στα 36 χρόνια του έκανε μυθική χρονιά με τη Σαμπντόρια, σταματώντας στα 26 τέρματα. Ο Ρονάλντο όμως δεν ήταν ούτε καν 2ος. Στην πρώτη χρονιά του στο Καμπιονάτο έφτασε τον προσωπικό λογαριασμό του μέχρι τα 21 γκολ, νούμερο που τον κατατάσσει 4ο, πίσω από τους Ντουβάν Σαπάτα (Αταλάντα, 23), Κριστόφ Πιόντεκ (Τζένοα/ Μίλαν, 22).

Αυτή λοιπόν είναι και η χειρότερη επίδοση του Πορτογάλου σούπερ σταρ σε επίπεδο πρωταθλήματος από το 2008-’09, την τελευταία χρονιά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου βρήκε δίχτυα 18 φορές. Εκτοτε μετακόμισε στη Ρεάλ κι εκεί την πρώτη χρονιά του σταμάτησε στα 26 τεμάχια, για να πυροβολήσει ανά σεζόν αντίστοιχα στη La Liga 40, 46, 34, 31, 48, 35, 25, 26 και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βασίλισσας.

Εκείνα τα 48 που έβαλε τη σεζόν 2014-’15 είναι και το καλύτερο στατιστικό του, το οποίο του χάρισε το “Χρυσό Παπούτσι” σε Ισπανία και Ευρώπη (σ.σ.: δεύτερη κορυφαία επίδοση στην Ισπανία ever μετά τα 50 του Μέσι από το 211-’12). Φέτος λοιπόν ο Ρονάλντο έβαλε τα λιγότερα του έπειτα από εννέα σούπερ χρονιές. Βέβαια, την προηγούμενη τριετία που βρισκόταν ακόμα στη Μαδρίτη, είδε πρώτα τον Λουίς Σουάρες (40) και έπειτα δύο φορές τον Λιονέλ Μέσι (37, 34) να τον αφήνουν πίσω τους. Οπότε, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο καλός ποδοσφαιρικός εγωισμός του σίγουρα θα έχει θέσει και έναν ξεκάθαρο προσωπικό στόχο…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2GSF9N15P2o

Πηγή: gazzetta.gr