Αποκτήθηκε από τη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2011, έπειτα από μια πολύ καλή πορεία 7 χρόνων με τη φανέλα της Αϊντχόφεν. Ο Ιμπραΐμ Αφελάι, όμως, πρόλαβε να μείνει στην Καταλονία μία μόνο σεζόν, παίζοντας σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος, στα οποία σημείωσε 1 γκολ. Το καλοκαίρι του 2012 η διοίκηση των «Μπλαουγκράνα» αποφάσισε να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού στη Σάλκε, προκειμένου να αγωνιστεί περισσότερο.

Η χρονιά στη Γερμανία, όμως, δεν εξελίχθηκε όπως ο Ολλανδός επιθυμούσε, αφού οι 10 αγώνες στους οποίους έχει παίξει και τα 2 γκολ που έχει πετύχει δεν αποτελούν κάποια αξιομνημόνευτη επίδοση. Για το λόγο αυτό, όπως κάνει γνωστό με συνέντευξή του, δεν προτίθεται να συνεχίσει στη Σάλκε και την ερχόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Γερμανική «Bild» ο Αφελάι αποκάλυψε πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα, θέλοντας να προσπαθήσει εκ νέου να κερδίσει την εκτίμηση του προπονητή του. Στο ερώτημα αν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί ένα νέο δανεισμό του στη Γερμανική ομάδα, ο Αφελάι ήταν κατηγορηματικός. «Σκοπός μου είναι να παίξω στη Μπαρτσελόνα. Δεν πρόκειται να δεχτώ νέο δανεισμό μου», ξεκαθάρισε.

Πηγή: sport-fm.gr