Παρελθόν θα αποτελέσει ο Μαξ Αλέγκρι από τον πάγκο της Γιουβέντους, έπειτα από πέντε σεζόν, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα των «μπιανκονέρι».

Ο τεχνικός από το Λιβόρνο ανέλαβε τις τύχες της «Βέκια Σινιόρα» στις 16 Ιουλίου 2014, όμως σήμερα η πρωταθλήτρια Ιταλίας ανακοίνωσε ότι ο 52χρονος δεν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία και για τη σεζόν 2019-2020.

Ο Αλέγκρι «έγραψε» σε αυτό το διάστημα 269 παιχνίδια, με απολογισμό 191 νίκες, 40 ισοπαλίες και 38 ήττες. Στα πρωταθλήματα είχε πέντε στα πέντε, ενώ κατέκτησε και τέσσερα κύπελλα, καθώς και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πάει στο Πιεμόντε τον πολυπόθητο τίτλο του Champions League, παρόλο που οδήγησε την ομάδα σε δύο τελικούς, αυτόν της περιόδου 2014-15 και αυτόν της σεζόν 2016-17.

Η συνεργασία των δύο πλευρών έληγε το 2020, αλλά κατόπιν συνάντησης με τον Αντρέα Ανιέλι, αποφασίστηκε να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Επίσης, όπως ενημέρωσε η Γιούβε, για αύριο έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου, από κοινού με τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για αυτό το «διαζύγιο».