Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνάντησε έναν εξαιρετικό Στανίσλας Βαβρίνκα απέναντί του, έπαιξε με τη φωτιά, ωστόσο δεν κάηκε. Ο «Νόλε» πήρε μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, καθώς πέρασε το εμπόδιο του Ελβετού αντιπάλου του με 3-2 σετ, με το πέμπτο να λήγει 12-10 υπέρ του Σέρβου, μετά από 5 ώρες και 20 λεπτά αγώνα!

Ο Βαβρίνκα εμφανίστηκε στη Μελβούρνη έτοιμος για την μεγάλη έκπληξη. Και το απέδειξε στο πρώτο σετ, όταν έκανε πλάκα στον Τζόκοβιτς και πήρε προβάδισμα με 6-1 γκέιμ. Βέβαια, το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης συνηθίζει να μπαίνει μουδιασμένα και το επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά. Κι αυτό γιατί πήρε τα επόμενα δύο σετ, προηγήθηκε 2-1 και σίγουρα άρχισε να αισθάνεται καλύτερα.

Μετά όμως ξεκίνησαν εκ νέου τα μαγικά στο κεντρικό κορτ του Αυστραλιανού Όπεν. Το τέταρτο σετ οδηγήθηκε στο tie break, με τον Ελβετό να παίρνει από νωρίς… κεφάλι (3-0) και έχοντας την ψυχραιμία έφτασε στο 2-2!

Το… φάσμα του αποκλεισμού για τον Τζόκοβιτς ήρθε από νωρίς στο τελευταίο και καθοριστικό πέμπτο σετ. Εκεί, όπου ο Βαβρίνκα τον «έσπασε» νωρίς και πήρε προβάδισμα για τη σούπερ έκπληξη. Ο «Νόλε» όμως δεν είναι τυχαία ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. Έκανε μπρέικ μπακ, οι δύο τους πήγαιναν χέρι-χέρι, με τον Βαβρίνκα να είναι αυτός που να χάνει καθοριστικά μπρέικ πόιντ στη συνέχεια και τις ευκαιρίες για την πρόκριση. Εν τέλει, οι δύο τους οδηγήθηκαν στο 22ο γκέιμ(!) του πέμπτου σετ, όπου αν και ο Ελβετός βρέθηκε μπροστά με 40-15, ο Τζόκοβιτς απέδειξε ακόμα μια φορά πως έχει τρομερά ψυχικά αποθέματα και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος απέναντί του, καθώς έκανε το 3-2 με 12-10 γκέιμ και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά μέσα σε αποθέωση από το κοινό της Αυστραλίας.

Επόμενος αντίπαλος του Τζόκοβιτς θα είναι ο Τόμας Μπέρντιχ, στην προσπάθεια του Σέρβου να κατακτήσει για τρίτη σερί φορά το τρόπαιο!

Πηγή: sport-fm.gr