Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο (CIES) δημοσίευσε μια έρευνα πάνω στους αμυντικούς από τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σε αυτήν αναλύθηκαν συνολικά οι κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Στη συγκεκριμένη έρευνα ο Έλληνας στόπερ της Λεγανές, Δημήτρης Σιόβας, βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα, κάτι που αποτελεί σπουδαία διάκριση για τον ίδιο, αντικατοπτρίζοντας την πολύ καλή σεζόν που πραγματοποιεί στην Primera Divsiion.

Ο διεθνής στόπερ, λοιπόν, μετρά 105 κερδισμένες μονομαχίες, χάνοντας μόλις 23, κάτι που σημαίνει ότι έχει ποσοστό επιτυχίας 82%, που τον κατατάσσει στην έβδομη θέση πανευρωπαϊκά πίσω από τους Μαρσέλο (Λυών), Μαγκουάιρ (Λέστερ), Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντάφι (Μπράιτον), Νασιμέντο (Μπορτντό), Ζουλιάν (Τουλούζ) οι οποίοι έχουν από 85,5% ως 82,7% ευστοχίας.

Πίσω από τον Σιόβα στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται οι Χούμελς (Μπάγερν Μονάχου), Μπρούνο Άλβες (Πάρμα) και Ντιόπ (Γουέστ Χαμ) οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστά από 80,5% έως 79,8%.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι η κυριαρχία του Σιόβα στην Primera Division, καθώς με αυτό το 82%των εναέριων κερδισμένων διεκδικήσεων ο Έλληνας στόπερ κατέχει την πρώτη θέση στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Πίσω από τον Σιόβα στην Ισπανία έρχεται δεύτερος ο Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης) με 78,8%, τρίτος ακολουθεί ο Πικέ (Μπαρτσελόνα) με 78,8% επίσης, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Κιάερ (Σεβίλλη) με 78,7% και Μπερνάρντο (Ζιρόνα) με 77,5%. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος μένει έκτος στις κερδισμένες εναέριες διεκδικήσεις με ποσοστό 77%.

Πηγή: gazzetta.gr