Οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης δεν πρέπει να κρίνουν το πρωτάθλημα, για αυτό ο πρόεδρος της Νάπολι, Ντε Λαουρέντις ζητά να επιστραφούν οι δύο βαθμοί που αφαιρέθηκαν από την ομάδα του.

Τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγωνιστικών στο Καμπιονάτο, απέδειξαν πως η υπόθεση τίτλος δεν έχει κριθεί, όπως πολλοί πίστευαν. Η Λάτσιο και η Νάπολι κατάφεραν μέσα σε δύο αγωνιστικές να καλύψουν μια διαφορά 5 βαθμών από τη Γιουβέντους και να αυξήσουν τις ελπίδες τους για το σκουντέτο. Ελπίδες που θα ήταν περισσότερες για τους «παρτενοπέι» αν δεν τους είχαν αφαιρεθεί δύο βαθμοί για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Αυτό πιστεύει ο πρόεδρος της ομάδας, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος μίλησε λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της έφεσης της Νάπολι. «Η αθλητική δικαιοσύνη δεν πρέπει, με τις αποφάσεις της, να κρίνει τους τίτλους. Αν είχαμε τους δύο βαθμούς που άδικα μας αφαίρεσαν, θα είχαμε περισσότερες ελπίδες να περάσουμε τη Γιουβέντους. Για αυτό ζητώ να αλλάξει ο νόμος, ο οποίος είναι αναχρονιστικός, αλλά και να μας επιστραφούν οι βαθμοί που μας… έκλεψαν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νάπολι.

Η υπόθεση τίτλος, ωστόσο, δεν αφορά μόνο την ομάδα του και τη «Γιούβε», όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος. «Υπάρχει η Γιουβέντους, η Λάτσιο, η Φιορεντίνα, η Ρόμα, οι ομάδες του Μιλάνου. Υπάρχουν πολλές ομάδες εκτός της δικιάς μου, οι οποίες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Στο τέλος θα δούμε ποιος θα τα καταφέρει», σημείωσε ο Ντε Λαουρέντις.

Για να αυξηθούν, όμως, οι πιθανότητες της Νάπολι, δεν θα έπρεπε να ενισχυθεί μεταγραφικά; Ο Ντε Λαουρέντις δεν είναι σύμφωνος. «Σε σχέση με πέρσι έχουμε 13 βαθμούς περισσότερους, ενώ με τους δύο βαθμούς που μας λείπουν, είμαστε δεύτεροι, 5 βαθμούς μακριά από τη Γιουβέντους. Δεν νομίζω, λοιπόν, πως είμαστε τόσο… σκάρτοι», σχολιάζει με ειρωνικό τρόπο ο πρόεδρος των «παρτενοπέι».

Κλείνοντας, ο Ντε Λαουρέντις δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση του Μαρκίζιο, με την οποία έκανε γνωστό πως η Νάπολι του είναι αντιπαθής. «Καλύτερα να σε αντιπαθούν, γιατί σημαίνει πως είσαι με τους νικητές. Ξέρετε κανέναν που να χάνει και να τον αντιπαθούν; Όσο για μένα, δεν έχω αντιπάθειες στο ποδόσφαιρο. Τους συμπαθώ όλους, καθώς μου αρκούν όσοι δεν με… χωνεύουν στο χώρο του κινηματογράφου», είπε χαρακτηριστικά ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Πηγή: Sport-fm.gr