Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε (21:30) στο ΟΑΚΑ τη Λαμία, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, θέλοντας να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση σε τέταρτο σερί τελικό της διοργάνωσης. Άλλωστε, το κίνητρο είναι μεγάλο, από τη στιγμή που η διοργάνωση αποτελεί το μοναδικό τρόπαιο που μπορεί να διεκδικήσει η Ένωση τη φετινή σεζόν.

Η βελτιωμένη εικόνα του «δικεφάλου» στο 4-0 επί του Παναιτωλικού ήρθε την κατάλληλη στιγμή ενόψει του ημιτελικού, με τον Μανόλο Χιμένεθ να βλέπει στο παιχνίδι της ομάδας του στοιχεία που τη χαρακτήριζαν την προηγούμενη σεζόν, ωστόσο δεδομένα περιμένει να δει διάρκεια από τους ποδοσφαιριστές του με ανάλογες εμφανίσεις μέχρι το τέλος. Το γεγονός, πάντως, ότι η ΑΕΚ παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται υπό τις οδηγίες του Ανδαλουσιανού τεχνικού ήταν κάτι που αναγνωρίζουν και οι παίκτες του.

Ο Χιμένεθ στοχεύει πλέον να οδηγήσει την Ένωση σε ακόμα έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, διευρύνοντας παράλληλα και ένα προσωπικό ρεκόρ που «τρέχει» στη διοργάνωση. Ένας θεσμός που φαίνεται να… ταιριάζει γάντι ως τώρα στον Ανδαλουσιάνο κόουτς, ο οποίος στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο μετράει το απόλυτο στα νοκ άουτ με 11/11 προκρίσεις.

Η αρχή είχε γίνει στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ, τη σεζόν 2010-11, όταν είχε σημειώσει τέσσερις προκρίσεις απέναντι στον Πανθρακικό, την ΑΕΛ, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, πριν πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό κόντρα στον Ατρόμητο.

Στην επιστροφή του στην Ένωση, τη σεζόν 2016-17, ο Χιμένεθ είχε αποκλείσει στη φάση των νοκ άουτ τον Λεβαδειακό, τον Πλατανιά και τον Ολυμπιακό, φτάνοντας στον τελικό του Βόλου, όπου γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Την περσινή σεζόν (2017-18) κατάφερε να αποκλείσει τον Παναιτωλικό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΛ, ανεβάζοντας το απόλυτο σε φάση των νοκ άουτ στο 10/10, αλλά γνώρισε την ήττα ξανά από τον έτερο «δικέφαλο», στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Ήδη, την τρέχουσα σεζόν, στην τρίτη του θητεία στην ΑΕΚ, ο Χιμένεθ έχει αποκλείσει τον Ατρόμητο στα προημιτελικά, κάνοντας το 11/11 και πλέον έχει ως στόχο να διευρύνει το ρεκόρ του σε 12 προκρίσεις, οδηγώντας ξανά την Ένωση στον τελικό, με την ελπίδα αυτή τη φορά να κατακτήσει το Κύπελλο, όπως την πρώτη του σεζόν στα κιτρινόμαυρα.

Πηγή: gazzetta.gr