Κριτική στον τρόπο που οι διαιτητές αντιμετωπίζουν τα μεγάλα αστέρια του τένις σε σχέση με τον τρόπο που παίρνουν τις αποφάσεις τους για λιγότερο «λαμπρούς» παίκτες του αθλήματος άσκησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μέσω σχετικής ανάρτησής του στο Twitter.

«Πιστεύω πως οι παίκτες που τα έχουν πάει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, γενικότερα είναι πιο σεβαστοί στον κόσμο του τένις και έχουν κάποια προνόμια σχετικά με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις των διαιτητών. Το ένιωσα αυτό και όταν τους αντιμετώπισα και νομίζω πως είναι λίγο άδικο», ήταν αυτό που έγραψε ο Έλληνας τενίστας στον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για να προκαλέσει αντιδράσεις.

Η τοποθέτηση του Τσιτσιπά δεν άργησε να γίνει γνωστή στον χώρο του τένις, με τον Ρότζερ Φέντερερ να μιλάει γι’ αυτήν, λέγοντας: «Οι διαιτητές και οι κορυφαίοι τενίστες είναι συνέχεια στα κεντρικά κορτ, οπότε γνωρίζονται καλά. Οι διαιτητές ξέρουν τα προβλήματά τους, πώς θα συμπεριφερθούν και πώς θα αντιδράσουν. Έτσι, ξεχωρίζουν πότε υπερβάλλουν και κάνουν κάτι λάθος και πότε φέρονται φυσιολογικά.

Πιστεύω ότι, επειδή γνωριζόμαστε καλά, είναι ευκολότερο για τους διαιτητές να χειριστούν μια κατάσταση με κάποιον από τους κορυφαίους παίκτες, σε σχέση με ό,τι συμβαίνει με κάποιον νεότερο, όπως ο Τσιτσιπάς. Ορισμένες φορές μπορεί να παρερμηνεύσουν καταστάσεις και να γίνουν λάθη».

Η τοποθέτηση του Φέντερερ στο θέμα γίνεται γύρω στο 15ο λεπτό:

Πάντως, ο 20χρονος αθλητής ξεκαθάρισε ότι παρά την τοποθέτηση του μεγάλου Ελβετού, «ο Φέντερερ θα είναι πάντα ο αγαπημένος μου παίκτης ό,τι κι αν συμβεί. Δεν θέλω να τον σύρω σε αυτό. Δεν είναι δικό του λάθος ή πρόθεση, αλλά των διαιτητών που προσπαθούν να τους προστατεύσουν περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε. Τίποτα περισσότερο από αυτό».